Elistvere loomapark ootab hiliseid külastajaid

Elistvere loomapark pakub sel nädalal võimalust jälgida oma asukate tegemisi ka hilisõhtusel ja öisel ajal. Viimane võimalus loomapargi öökülastuseks on homme.

Et suurem osa loomapargi asukaid on pigem hilisõhtuse ja öise kui päevase eluviisiga, tulid loomapargi töötajad juba ülemöödunud aastal mõttele avada pargi väravad teatud päevadel ka hilisõhtuks. Ettevõtmine planeeriti suve kõige valgema aja täiskuuöödele ning võeti publiku poolt päris soojalt vastu: esimesel suvel oli ööloomapargil 182 külastajat. Möödunud aastal kasutas pargi hilise külastuse võimalust aga juba 468 inimest. Seega polnud kahtlust, et ööprogrammi tasub teha ka kolmandal, st tänavusel suvel.

“Ööloomapark hakkas tegutsema kolmapäevast ning juba kahe esimese päevaga käis meil 158 inimest,” ütles RMK Elistvere loomapargi juhataja Sirje Saul.

Tema sõnul on hilisõhtused külastajad pisut teistsugused kui päevased: nad on tõelised loomasõbrad, kes tahavad loomi rahulikumalt jälgida, aga ka loomapargi töötajatega rohkem suhelda ja neilt pargi asukate kohta pärida. Ka loomad käituvad hilisel ajal mõnevõrra teisiti.

“Eriti meeldib hilistele külastajatele see, et ilvesed sel ajal oma aias aktiivselt ringi liiguvad,” ütles Sirje Saul. “Päeval näeb külastaja neid loomi ju enamasti magavas olekus. Mõni on isegi küsinud, et kas seal puu otsas ripub ikka elus ilves või ainult nahk. Kel veab, see võib näha ka meie pargi noorimat asukat, umbes nädal tagasi ilmale tulnud kabehirvetalle, kelle kohta me ei tea veel isegi seda, kas ta on “poiss” või “tüdruk”, sest me pole tahtnud teda tülitama minna.”

Sirje Sauli sõnul ei lase loomad ennast hilisõhtustest külalistest häirida. Ning hilised külalised on, nagu eelpool öeldud, ka suured loomasõbrad, kel käratseda pole kombeks. Ehkki park on avatud kella üheni öösel, on arvatavasti parim aeg sinna minna kella kümne-üheteistkümne ajal õhtul, sest pärastpoole kipub täiskuule vaatamata juba liiga pimedaks minema.

“Kella ühese sulgemisaja olemegi paika pannud selle arvestusega, et kesköö paiku tulnu selleks ajaks pargist välja tulla jõuaks,” ütles loomapargi juhataja. “Usun, et nädalavahetusel tuleb meile rahvast veel rohkem kui kahel esimesel päeval ja püstitame jälle ööloomapargi külastusrekordi.”

i</p>

RIINA MÄGI

blog comments powered by Disqus