Heategevuskontserdil koguti raha lastekodu ja kiriku heaks

 

Möödunud laupäeval toimus EELK Maarja-Magdaleena kirikus heategevuskontsert, millel musitseeris tšellokvartett C-Jam ning millel koguti annetusi Metsatarekese lastekodu ning Maarja-Magdaleena kiriku ukse kordategemise heaks.

“Sellist rahvahulka olen ma selles kirikus ainult üks kord varem näinud,” tõdes EELK Maarja-Magdaleena koguduse õpetaja Aivo Prükk heategevuskontserti sisse juhatades. Kirik oli tõepoolest pilgeni publikut täis, osalt ka tänu sellele, et mitmest paigast tõid rahvast kohale tasuta bussid.

C-Jam koosseisus Pärt Tarvas, Levi-Danel Mägila, Margus Uus ja Andreas Lend esines n-ö tuntud headuses, rõõmustades rahvast temperamentsete ja vaimukate seadetega kodu- ja välismaistest poplugudest. Etteastetele lisasid vürtsi Margus Uusi kommentaarid.

Nii Aivo Prükk kui ka kogudusele heategevuskontserdi korraldamisel appi tulnud riigikogu liige Aivar Kokk meenutasid, et viis aastat tagasi oli Maarja-Magdaleena kirik üsna nutuses seisus. Ehkki vahepeal on nii mõnedki asjad paremuse poole liikunud (kirik on saanud uue kella, katus ei saja enam läbi, aknad peavad paremini tuult ning lühtrid on särama löödud) on kirikus ikka veel väga palju teha. Muu hulgas vajavad kordategemist kiriku uksed.

Heategevuskontserdi publikult kogunes annetusi tuhande euro ringis. Sellest rahast läheb osa kontserdil esinenud pillimeestele, osa aga Siimusti lastekodule Metsatareke. Väike summa jääb siis ka ukse restaureerimisraha “seemneks”.

Aivo Prükk avaldas arvamust, et kõigepealt tuleks korda teha kiriku külguks, mida enam kasutama harjutud. Aivar Kokk lisas, et ukse kordategemiseks tuleb heategevuskontserdil kogutud summale kindlasti lisa leida.

“Aga ega head sõbrad ilmast otsa ole lõppenud,” ütles Aivar Kokk. “Usun, et tänagi sai Maarja-Magdaleena kirik endale palju sõpru juurde. Paljud kontserdil käinud sattusid sellesse kirikusse üldse esimest korda ja avastasid selle enda jaoks kui hea akustika ja meeldiva interjööriga kontserdipaiga.”

RIINA MÄGI

blog comments powered by Disqus