Linnavolikogu asutas Jõgeva põhikooli

Möödunud neljapäeval peetud istungil otsustas Jõgeva linnavolikogu asutada Jõgeva põhikooli. Jõgeva gümnaasiumi ja Jõgeva ühisgümnaasiumi tegevuse lõpetamine lükati aga edasi.

Jõgeva abilinnapea Mihkel Kübara sõnul hakkab Jõgeva põhikool eksisteerima  2012. aasta 1. septembrist, õppetöö algab seal 2013. aasta 1. septembril. 

Direktor valitakse konkursiga

“Põhikooli kasutusse jäävad praegused Jõgeva gümnaasiumi ja Jõgeva ühisgümnaasiumi hooned. Sügisel arutame, milliste klasside õpilased ühes või teises majas õppima asuvad. Praegu on linnavalitsusel ettevalmistamisel ka konkurss põhikoolile direktori valimiseks. Koos tulevase koolijuhiga viime läbi avalikud konkursid õpetajate leidmiseks,  kus peame esmatähtsaks kvalifikatsiooni ja seniseid töötulemusi.  Konkursi korraldamist arutame kava kohaselt ka volikogu fraktsioonidega,  seniste koolide hoolekogudega ja võimalik, et ka õpilaste esindajatega. Kõigil praegustel linna õpetajatel on võimalus kandideerida tööle nii põhikooli kui ka Jõgeva riigigümnaasiumi. Haridus- ja teadusministeerium loodab, et konkursisõela riigigümnaasiumi läbivad edukalt paljud praegused Jõgeva pedagoogid ja ennekõike nendest moodustub uue kooli õpetajaskond.” 

Enne vana kaevu kinni ei aja, kui uus valmis

Jõgeva linnavolikogu liikme, lasteaia “Karikakar” õpetaja Liisi Poomi sõnul tasuks põhikooli igapäevaelu korraldamisel arvestada selle õpilasrohkusega. “Mõelda tuleks sellele, et lapsed end võimalikult hubaselt ja stressivabalt tunneksid. Sellises keskkonnas võib oodata ka paremaid tulemusi õppimises,” lausus ta.

Linnavalitsuse pakutud eelnõud Jõgeva gümnaasiumi ja Jõgeva ühisgümnaasiumi likvideerimise kohta linnavolikogu seekordsel istungil arutlusele  ei võtnud.

“Haridus-ja teadusministeeriumis on kooskõlastamisel eenõud Jõgeva riigigümnaasiumi loomise kohta, kuid pole veel ministri allkirjaga dokumenti. Kui uue kooli loomine ametlikult kinnitatud, saame päevakorda võtta  seniste gümnaasiumide tegevuse lõpetamise. Otsuseid haridusasutuste tegevuse lõpetamise kohta ei tehta mitu korda, mistõttu tuleb lähtuda põhimõttest üheksa korda mõõda ja üks kord lõika,” selgitas Jõgeva aselinnapea Mihkel Kübar.

Tema sõnul kavatseb ministeerium riigigümnaasiumile direktori leida tänavu sügiseks  Koolijuhti on vaja ka põhjusel, et  ehitustööd juba käivad. “Kui riigigümnaasiumi direktori konkursil peaks osutuma valituks  Jõgeva gümnaasiumi või Jõgeva ühisgümnaasiumi direktor, tuleb tal kohe täiskohaga tööle hakata. Omavalitsuse haldusalas oleva gümnaasiumi etteotsa määrab linnavalitsus viimaseks tegevusaastaks juhi  kohusetäitja,” lisas  abilinnapea.

i

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus