Noorteühing korraldas päästjatega perepäeva

Kas teate, mis tunne on olla üle katuse keeravas autos? Ei ole just kõige parem, ütlesid Puurmani staadionile toodud päästjate õppevahendist väljunud poisid. Keegi neist igatahes sinna teist korda minna ei soovinud.

Laupäeva keskpäevaks oli Puurmani staadionile jõudnud mõnikümmend huvilist ja hulk pilkupüüdvaid atraktsioone. Rahvast hakkas tasapisi juurde tulema, sest eestlastega on paraku nii, et algul ei saa vedama ja pärast pidama.

Esimesed järjekorrad tekkisid Sky jump’i batuudi juurde juba poole tunni pärast. Lapsed küsisid kõigepealt ettevaatlikult, kui palju pilet maksab. Saanud teada, et atraktsioon on tasuta, võeti rõõmsalt järjekorda.  

Päästjad panustasid ennetustööle

Puurmani vallavolikogu liige ja perepäeva üks korraldajatest Aare Käärsoo ütles, et üritus oli projektipõhine ja batuutide jaoks kippus raha nappima. Õnneks tuli firma Air Fun vastu ja leppis tagasihoidlikuma summaga, nii et lapsed sellest lõbust ilma ei jäänud.

Lapsi jätkus ka rodeohärja juurde. Enamikule aga ei meeldinud, et härg nad lõpuks ikka oma seljast maha raputas.

Perepäeva korraldas kohalik noorteühing koos Päästeameti Lõuna Päästekeskuse ja Sisekaitseakadeemia Päästekolledžiga juba teist korda. Projekti autor, Puurmani noortekeskuse endine juht, praegu lapsepuhkusel Kaia Raud ütles, et omaosalusega toetas neid vald. “Meil võiks ikka kord aastas olla üks eelkõige lastele mõeldud üritus, kus ka teistele pereliikmetele tegevust jätkuks,” märkis ta.

Päästeameti Lõuna päästekeskuse Jõgevamaa päästepiirkonna juhataja Jüri Alandi ütles, et Puurmani on abikauge piirkond, kus soovitakse uuesti vabatahtlikku päästekomandot tööle saada. “Meie peame pöörama tähelepanu eelkõige ennetustööle,” kinnitas

ta. Alandi sõnul oli põhiline suure vaeva nägija Sisekaitseakadeemia Päästekolledži direktor Margus Möldri. Lõuna Päästekeskuse töötajad toetasid kolledžit oma telgiga. Samuti oli kaasatud pommikoer ning tutvustati ka roboti tööd.  

Võrk- ja korvpallis jäi peale ülejõe võistkond

Hobusega sõidutas lapsi kohalik tüdruk Angelli Kose. “Küsisin, kas ta on nõus ja ta vastu polnud. Mõni laps saab siin perepäeval üldse elus esimest korda hobuse selga istuda,” rääkis Aare Käärsoo.

Päästeameti Lõuna Päästekeskus laskis inimestel oma käega proovida, kuidas tulekustutid toimivad ja kui kiiresti suudetakse leegid summutada. Samuti olid kohale toodud pikad voolikud, millega kastes kuuma vastu leevendust sai. Tõsi, tänavu oli kasta soovijaid vähem kui mullu, mil perepäeval õhutemperatuur  30 soojakraadini tõusis. Siis tuli lausa vett juurde tuua. Laupäeval oli plusskraade  24 ja veega hullamine tuli vähemalt kõne alla.

Veel mängiti võrk- ja korvpalli, ikka nii, et mõisa omad ülejõe omade vastu. Mõlemas mängus jäi peale ülejõe rahvas. Päästjad lubasid seekord kaotajad üle kasta. Kas see lubadus ka teoks sai, teavad vaid asjaosalised.

Näomaalinguid tegi Katrina Tuulik. Ka tema juurde jätkus pidevalt soovijaid.

Õhtul kuulati ülejõe pargis ansamblit “Vanker” ja  järgnes traditsiooniline disko.

Aare Käärsoo kinnitas, et kui projekt ka tuleval aastal raha saab, siis tuleb kolmaski perepäev.

i

HELVE LAASIK

blog comments powered by Disqus