Elisa 3,5G leviala peaks ulatuma enamiku jõgevamaalasteni

Elisa avas mai lõpus Jõgevamaal kiiret ja soodsat internetiteenust võimaldava 3,5G leviala, laiendades nii jõgevamaalaste valikuvõimalusi internetiühenduse soetamisel.

Elisa võrkude valdkonna juhi Andrus Kaarelsoni sõnul on jõgevamaalastel nüüd võimalus soetada endale koju, kontorisse või suvilasse mobiilne internet. “Elisa mobiilset andmesidet saab kasutada koduses arvutis, nutitelefonis või ka tahvelarvutis ning selle eeliseks on võimalus tarbida andmesidet kõikjal, ka ringi liikudes,” märkis Kaarelson. 

16 tugijaama

Elisa  MiNT paketid algavad 5,93 eurost ning paketiga saab klient kaasa ka tasuta modemi. Kui klient soovib testida, kas mobiilse interneti kiirused vastavad tema ootustele, saab ta proovida MiNTi ühe nädala tasuta. Seitsme päeva jooksul võib klient lepingust loobuda ilma tasu ja liitumiskohustuseta.

Andrus Kaarelson ütles, et koos uute tugijaamade lisandumisega on Elisal Jõgevamaal nüüd 3,5G tugijaamasid kokku 16. Varem olid 3,5G leviga kaetud juba Jõgeva, Mustvee ja Põltsamaa linn ning Tabivere, Pataste ja Vanassaare piirkond. Uued 3,5G tugijaamad on avatud Kaaveres, Kärdes, Palamusel, Piibumäel, Puurmanis, Rajal ja Tormas. Jõgeva linn sai täiendust kahe 3,5G tugijaamaga.

Jõgevamaal jõudis 3,5G leviala nüüd ka sellistesse Jõgevamaa turistide lemmikpaikadesse nagu Põltsamaa loss, Palamuse ja Endla ning Alam-Pedja looduskaitseala, Luua mõis, Laiuse lossivaremed, Elistvere loomapark, Kalevipoja muuseum ja Krati seikluspark.  

Kiirus sõltub masti kaugusest ja maastiku profiilist

Elisa pakub oma 3,5G võrgus keskmisi allalaadimiskiirusi kaks kuni seitse megabitti sekundis. Igal pool pole Kaarelsoni sõnul siiski võimalik maksimaalset laadimiskiirust saavutada, oluline on mobiilimasti kaugus kasutajast, samuti maastikuprofiil ning erinevad objektid, mis võivad signaali peegeldada.

Mobiilset internetti saab tarvitada edukalt e-kirjade saatmisel, st ajalehtede lugemisel, arvutist või mobiilist muusika kuulamisel, youtube`st videode vaatamisel, videode ja piltide saatmisel, mängimiseks või audioraamatute kuulamiseks.

Lisaks saab praegu mobiilset internetti väga edukalt kasutada selleks, et väljaspool kontorit tööd teha.

Andrus Kaarelsoni sõnul elab Elisa kiire mobiilse interneti levialas täna koguni üle 93 protsendi Eesti elanikest. Elisa on 3,5G levialaga katnud tervenisti kõik 47 Eesti linna ja jõudnud kõikidesse Eesti maakondadesse. Asumeid on Elisa Eestis 3,5G leviga katnud juba üle 4200.

Elisa teenindab Eestis ligikaudu 580 000 klienti, olles suuruselt teine mobiilsideoperaator. Elisa ja juhtiv globaalne mobiilsideoperaator Vodafone on sõlminud laiaulatusliku koostöölepingu, mille kohaselt pakutakse ühisteenuseid 40 erinevas riigis. Elisa Eesti AS käive oli 2011. aastal 101,4 miljonit eurot.

i

HELVE  LAASIK

blog comments powered by Disqus