Maarja-Magdaleenas kogutakse suurjäätmeid ja olmeelektroonikat

 

Kevad on prügi koristamise aeg ja möödunud laupäevane üle-Eestiline koristusaktsioon Teeme ära selle veenev tõestus. Ajavahemikul 19.-20. mail kogutakse Tabivere valla Maarja-Magdaleena külas endise võitööstuse platsil suurjäätmeid ning selleks paigutatakse nendel kahel päeval sellele platsile kaks 30 kuupmeetrise mahutavusega konteinerit. Suurjäätmete all peetakse silmas vana mööblit, vanu sõidukite rehve ja muid suuremõõtmelisi jäätmeid. Samuti kogutakse nendel kahel päeval vana olmeelektroonikat (telerid, raadiod, arvutid, pesumasinad, külmkapid, elektripliidid jne.).

Tabivere Vallavara juhataja Ivar Karina sõnul korraldati suurjäätmete kogumise aktsioon ka möödunud aastal. Mullu sai Tabivere alevikus suurjäätmetega täidetud kaheksa 30 kuupmeetrise mahutavusega konteinerit ja seetõttu pole vallavara juhi sõnul paremat tõestust suurjäätmete kogumise aktsiooniks tarvis. Pealegi polnud aasta eest suurjäätmed konteineritesse mitte lihtsalt niisama visatud, vaid tihedalt sinna paigutatud. Mullu ulatusid jäätmed veel poole meetri jagu üle konteineri servagi. Maarja-Magdaleenas koguti eelmisel aastal ligi neli suure konteineri täit jäätmeid. Tabiveres on tänavu suurjäätmete kogumine juba olnud ning seekord saadi “saagiks” kuus konteinerit jäätmeid.

Ivar Karinal on kahju, et jäätmete kogumise aktsiooniga läheb kaasa ainult elanikkonna aktiivsem osa. Paraku on inimestel keldrites ja panipaikades veel väga palju erinevaid jäätmeid. Suurjäätmeid kogutakse Tabivere vallas koostöös firmaga RagnSells ja selle eest makstakse valla eelarvest. Inimeste jaoks on jäätmete üleandmine tasuta.

Tabivere Vallavara juhataja sõnul tuntakse vallas praegu tõsist puudust jäätmejaamast ja ta oli kindel, et nüüd, peale võimuvahetust hakatakse jäätmejaama probleemiga ka aktiivsemalt tegelema.

Ivar Karina lubas, et kui kunagi raha rohkem koguneb, siis püüavad nad ka ohtlike jäätmete kogumise korraldada. Seekordse suurjäätmete kogumise käigus ohtlikke jäätmeid vastu ei võeta ja neid palutakse inimestel mitte kaasa tuua.

TOOMAS REINPÕLD

blog comments powered by Disqus