Koduvõimlas on maadlejatel palju toetajaid

Kolmandat aastat järjest on antud Põltsamaale Eesti juunioride vabamaadluse meistrivõistluste korraldamise õigus. Eelmiste aastate võistkondlik esimene ja teine koht andsid selleks võimaluse, et järjekordselt tõestada  meie kuulumist vabariigi tippklubide hulka. Seekord peeti Põltsamaal kahed meistrivõistlused, võistlustules olid nii mehed kui naised. Põltsamaa maadlusklubi oli mõlemas võistlusklassis esindatud täisarvulise võistkonnaga.

Seekordsetele Eesti juunioride meistrivõistlustele kogunes ligemale sada maadlejat paarikümnest klubist. Kohal oli juunioride vabamaadluse vabariigi paremik, sest selgitati  Euroopa meistrivõistlustele minejaid. Põltsamaa maadlejad olid  koduvõistluseks tõsiselt valmistunud, vigastused ja haigused seekord meie võistkonda  ei räsinud. Kuna maadlusvõistluste lahutamatu osa on kaaluvõtt ja hea loosiõnn, siis nüüd oli Fortuuna meie poolt. Pikk maadluspäev Felixhalli kahel võistlusmatil tõi korraldajatele nii rõõmu kui muret. Rohkearvulisel publikul ja meie maadlejatel tuli üle elada nii mõnigi kaotusevalu ja oli põhjust tunda rõõmu üllatusvõitudest. Maadlusreeglid on karmid – ainult võidud sillutavad teed finaali, kaotajad võivad hea loosiõnne korral võistelda vaid pronksmedalitele. Pärast rasket võistluspäeva olid selgunud finalistid, kes maadlevad kõige kirkamatele medalitele. Finaali jõudsid meie maadlejatest eelmise aasta tiitlikaitsja Johanna Kikkas, vennad Aimar ja Ardi Andruse ning Henri Kukke.

Eesti meistrivõistluste põnevaid finaalkohtumisi  oli seekord vähe. Pikk võistluspäev oli oma töö teinud ja enamus finaalkohtumisi lõppes esimesel maadlusajal. Eriloaga võistleval Aimar Andrusel ei olnud seekord raskusi Viljandi Tuleviku maadleja seljatamisega ja meie maadlejast sai juunioride klassi noorim kuldmedalivõitja. Sellel aastal on Aimaril  võidetud  hõbe- ja pronksmedal  Eesti meistrivõistlustelt täiskasvanute ning juunioride klassis kreeka-rooma maadluses. Aimariga samas kaalukategoorias võistelnud Hendrik Orioni lõpptulemuseks jäi pronksmedali võitmine. Kümnekordse Eesti meistri  Ardi Andruse  finaal kujunes lühikeseks, Põlva klubi maadlejast ei olnud meie mehele väärilist finaalivastast. Meeldiva sünnipäevakingi tegi endale samas kaalus võistlev Kevin Kink, kes eelmise aasta viienda koha pronksmedali vastu vahetas. Võistluste põnevam finaalkohtumine toimus kehakaalus kuni 84 kg, kus meie poolt oli üle hulga aja jälle maadlusmatil Henri Kukke ja tema vastaseks kreeka-rooma maadluses häid tulemusi saavutanud Rakvere poiss. Henri kontrollis finaalkohtumise käiku, kuid võiduks läks siiski vaja kahte maadlusaega.

Johanna Kikkas näitas oma maadlusega kuulumist rahvusvahelisse klassi ja Eesti meistritiitli võitmine oli rohkem vormistamise küsimus. Pronksmedalikohtumiseni jõudsid meilt kuus maadlejat ja ainult Ahti Pärnsalu pidi seekord tunnistama vastase paremust ja rahulduma viienda kohaga. Lisaks ülalmainitutele võitsid pronksmedalid veel Ede Tõnismäe, Ander Vaher, Sander Kütt ja Kristen Oja. Meeskondlikus arvestuses ei olnud  vastast Põltsamaale. Kaheksa medalivõitu andsid kokku 43 punkti ja saavutati kindel esikoht klubide arvestuses. Järgnesid  27 punktiga Põlva ja 26-ga Kohtla-Järve. Esikoht võideti ka maakondade ja linnade arvestuses. Tasavägisem oli naiskondade arvestus, minimaalse paremusega saavutasime võidu ja teiseks tuli spordiklubi Sakura Vinnist. Ettevalmistused järgmisteks võistlusteks käivad täie hooga. Kolme nädala pärast peetakse Põltsamaal selle hooaja viimased Eesti meistrivõistlused maadluses. Seekord näeme medalijagamist kadettide vanuseklassis neidudele ja noormeestele. Seniks head trenniindu!

i

ARVED NURM

blog comments powered by Disqus