Huvi Peipsimaa vastu on suurendanud ka Jussin Maja külastamist

Kasepää vallas Raja vanausuliste palvela naabruses paikneva  majutus- ja toitlustusettevõtte Jussin Maja  perenaisele ja peremehele Natalja ja Jussi Peltomaale on ettevõtlus suuresti ka hobiks ja elulaadiks.

Soomest Eestisse elama asunud Jussi Peltomaa ja tema Peipsi-äärsete juurtega kaasa Natalja otsustasid tosin aastat tagasi Kasepää valda elama kolida. Osteti vana maja, mida korda tegema ja ümber ehitama hakati.

“Idee ettevõtlusega tegelemiseks tuli mõned aastad tagasi. Meil käis külas palju sõpru ja tuttavaid, kes  ka öömajale jäid ja seegi andis mõtte hakata toitlustus- ja majutusteenust pakkuma. Maja uuendamiseks ja selle turismiettevõtteks kohandamiseks kulus ligi miljon krooni. Raha pärines ennekõike meie enda firmast “Must Pärl”. Enne tööde lõppu võtsime ka pangast väikese laenu,” rääkis Natalja Peltomaa.

Jussin Majas on viis tuba ja kümme magamiskohta.

“Põhiliselt käib siin turiste ja puhkajaid  kevadel ja suvel, kuid mitmed tulevad ka talvel. Sageli leiavad siia tee harrastuskalastajad. Seda silmas pidades ostsime ka paadi, mida laenutame soovijatele järvel sõitmiseks. Paadil saab kasutada mootorit, aga soovi korral võib ka ise sõuda.  Välisriikidest on meil külastajaid mitmetest maadest, eelkõige aga Lätist, Leedust, Soomest, Itaaliast. Klientide arvu kasvu soodustab ka üldine huvi suurenemine Peipsimaa vastu. Paljud, kes meil ööbivad, küsivadki, missuguseid paiku siin piirkonnas veel külastada tasub. Näiteks tuntakse tihti huvi Raja vanausuliste palvela vastu,” rääkis Natalja. 

Firmarooga veel pole

Peltomaad on Jussin Majja muretsenud ka Jõgevamaad kui turismipiirkonda tutvustavaid trükiseid.  Kultuurihuviline  Jussi on soetanud siia ka rikkaliku soomekeelse raamatukogu.

Päris oma firma rooga Jussin Majal küll  veel pole. “Pakume külalistele mitmesuguseid liha- ja kalaroogi. Viimaste jaoks oleme saanud põnevaid retsepte ka ajakirja Kalastaja tegijatelt, kellest saanud ka meie püsikülastajad,” lisas Natalja Peltomaa. Jussin Maja toitlustuskunsti on tutvustatud ka telesaates “Õhtusöök viiele”.

Tänavu suvel on Jussin Maja pererahval plaan terrass kinniseks ehitada, sest siis saavad külalised siin ka jahedamate ilmadega istuda, samuti ei pääse siis liigselt tülitama hulkurkiisud.   

“Ettevõtlus ei too meile silmapaistvaid sissetulekuid, küll on aga meeldivaks hobiks ja elulaadiks,” lausus Natalja Peltomaa.

“Väärika ja meeldiva  teenindamisega Jussin Maja on üks Kasepää valla arenevaid ettevõtteid, kuhu meie kanti saabujaid meelsasti juhatame,” kinnitasid Kasepää vallavolikogu esimees ja vallavanem Aivar Anijago ja Jüri Vooder. Möödunud nädalal külastas Jussin Maja ka Jõgeva maavalitsuse delegatsioon eesotsas maavanem Viktor Svjatõševiga.

i

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus