Põltsamaa linn tänas kultuuri-, noorsoo- ja sporditöötajaid

Võib olla ka nii, et andja rõõm on suurem saaja omast. Põltsamaa linnapea Jaan Aiaotsa sõnul tegelevad kultuuri-, spordi- ja noorsootöötajad iga päev omamoodi andmisega, millest sünnib looming. Tähtis on teadmine, et kõik need tublid inimesed teevad iga päev omavahel koostööd Põltsamaa linna heaks, koostöö kulminatsioonihetkeks linna päevad, kus kõigi valdkondade inimesed aktiivselt kaasa löövad.

Põltsamaa linnapea Jaan Aiaots ja Põltsamaa linnavalitsuse haridus- ning kultuurinõunik Janne Karu korraldasid möödunud reedel Põltsamaa linna kultuuri-, noorsoo- ja sporditöötajatele piduliku vastuvõtu. Aiaots lausus, et nad käisid just koos Põltsamaa vallavanema Toivo Tõnsoniga regionaalministri juures ning neil oli sinna kerge minna teadmises, et Põltsamaa linn ja vald teevad aktiivselt koostööd. Linnapea kinnitusel oli regionaalminister veidi üllatunud, kui kuulis, et linnal ja vallal suuri erimeelsusi pole.  Ladus on  koostöö ka linna ja valla kultuuri-, noorsoo- ja sporditöötajate  vahel.

“Teie enda sisemine rõõm ja rahulolu ongi see vedur, mis aitab siinset elu edasi viia ning paremaks muuta,” lausus linnapea oma kõnes külalistele. 

Intriigid ja arusaamatused puuduvad

Põltsamaa linnavalitsuse haridus- ja kultuurinõunikul Janne Karul oli käes varalaegas, tegelikult täiesti tavaline purk, mis sisaldas suuremaid ja väiksemaid kive.

“Suuremad kivid – need olete teie. Teie töö ja vaev. Need väiksemad kivid siin on raha, investeeringud, edasiminekud, kuulsus. Siia oleks ju mahtunud veel ehk vett ja liivagi. Aga neid ma siia ei pannud, sest vesi ja liiv kivide vahel oleks sümboliseerinud intriige ja arusaamatusi ehk halba. Aga halba me ju ei taha. Kivipuru jaoks on ruumi kõikjal. Jätame siia hoopis ruumi suurtele kividele. Kui kõik muu siin maailmas kaob, siis inimesed jäävad,” oli Janne Karu sõnum  vastuvõtule kutsututele.

Küsimusele, kuidas külalistele eeskava meeldis, vastas entusiastlik spordielu edendaja ja vastne Põltsamaa linna aukodanik Villu Ojassalu, et kava oli mitmekesine ja pakkus midagi igale maitsele. Villu Ojassalule kui elupõlisele spordisõbrale meeldis eelkõige jalgpalliga osavalt žongleeriv Eno Lints, kes suutis palli “taltsutada” ühtviisi hästi nii jalalabadel, põlvedel, seljal, peas kui õlgadel. Eriti  efektne oli etteaste põleva palliga. “Mina mäletan Enot umbes 7-8 aasta tagusest ajast, kui ta harjutas minu juhendada olnud jalgpallurite grupis. Juba siis oli ta selline poiss, kes oli hästi püüdlik ning omandas tehnika väga kiiresti. Kui praegused jalgpalli mängivad poisid omandaksid kas või ühe kolmandiku nendest trikkidest, mida Eno Lints valdab, siis astuks poiste jalgpall väga pika sammu edasi,” rääkis  Ojassalu.

Staažika spordimehe sõnul on selline teatud mõttes sarnastes valdkondades tegutsevate inimeste pidulik vastuvõtt väga vajalik. “Hea, et on selliseid inimesi, et nende tööd märgatakse ning et linnapea ja linnavalitsuse haridus- ja kultuurinõunik sellist üritust igal aastal korraldavad,” lisas ta.  

Kõik said võrdselt tänatud

Põltsamaa kultuurikeskuse kunstilise juhi Vilve Pihti sõnul on linnapea ning haridus- ja kultuurinõuniku pidulik vastuvõtt kultuuri-, noorsoo- ja sporditöötajatele väga tähtis. Vilve Piht kultuuritöötajana kiitis eeskava ning oli uhke selle üle, et tema enda poolt seitse-kaheksa aastat tagasi loodud näitetrupi “Ühisel jõul”  noored liikmed olid vastuvõtul õhtu juhtideks. Samuti meeldis talle Lustivere põhikooli tütarlaste kelladeansambli esinemine.

Karin Tõnts noorteühenduse “Juventus” esindajana lausus, et tema jaoks on selline pidulik vastuvõtt äärmiselt tähtis. “Selline vastuvõtt tekitab kuhugi kuulumise tunde. Muidu oleme meie, noorsootöötajad, kuidagi üksi. Nüüd aga tunnen, et meid on võrdsustatud kultuuri- ja sporditöötajatega. Mulle meeldis ka väga piduliku sündmuse eeskava, mis oli täis üllatusi ja kuhu vahepaladena sobisid suurepäraselt noorte harrastusnäitlejate etteasted,” andis ta omapoolse hinnangu. Samas olid nii Vilve Piht, Karin Tõnts kui Villu Ojassalu seda meelt, et eraldi kedagi esile poleks pidanud tõstma ega tänama. Nende hinnangul on Põltsamaa piirkond väga väike ning inimesed kõik ühtemoodi tublid. “Lõpuks võime me ju kõik kunagi saada teenelisteks põltsamaalasteks või Põltsamaa aukodanikekski, nagu Villu Ojassalu juba praegu,” tõi Karin Tõnts näite. “Hea, et kõik vastuvõtule kutsutud inimesed said võrdselt tänatud,” kinnitasid Vilve Piht, Karin Tõnts ja Villu Ojassalu üksmeelselt.

i

TOOMAS REINPÕLD

blog comments powered by Disqus