Kasepää valla kultuurielu edendatakse enamasti projektirahadega

Möödunud reedel võttis Kasepää vallavolikogu ühehäälselt vastu käesoleva aasta eelarve mahuga  711 101 eurot. Suurimad kulutused tehakse eelarvest hariduselule, laululava ehitamine ja mitmed teisedki ettevõtmised kavatsetakse teostada projektirahadega.

Kasepää vallavanem Jüri Vooder märkis, et riigipoolse dotatsiooni ärajäämise tõttu jäi tänavune eelarve eelmise aasta omast (768 390 03) 7,5 protsendi võrra väiksemaks.

“Suuremaid kulutusi teeb omavalitsus jätkuvalt hariduselule. Vallas töötab Tiheda lasteaed, meie kooliealised lapsed õpivad aga Mustvee gümnaasiumides, kellele seetõttu dotatsiooni maksame. Raha tuleb plaanida ka õpilaste veoks — valla buss sõidab hommikuti ja õhtupoolikutel mitmeid kordi Kasepää ja Mustvee vahet,” ütles vallavanem.

“Meie valla arengus on märkimisväärne roll ka projektirahadel. Nende summadega paigaldame  näiteks Raja kultuurimajja maakütet. Vallamaja taga peoplatsil jätkub laululava ehitamine,  20 000 eurot projektiraha läheb sealsete  elektrisüsteemide paigaldamiseks. Taotleme vahendeid ka laulukaare ehitamiseks. Selle tööga kavatseme alustada 2013. aastal,” rääkis vallavolikogu esimees Aivar Anijago.

“Püüame pingutada selle nimel, et territooriumist, millest jutt, kujuneks üks kaunimaid paiku kogu Peipsi rannikul. Sel suvel saab seal teoks ka Jõgevamaa memme-taadi pidu,” lisas ta.

Vallavanem Vooderi sõnul on Kasepää valla eelarvest igal aastal eraldatud raha ka Raja ja Kükita vanausuliste palvelate korrashoidmiseks. “Oleme uhked selle kogu maailmas ainulaadse ajaloo-ja kultuuripärandi üle, mida käivad uudistamas turistid. Koguduse liikmed on võimaluse korral alati nõus oma valdusi näitama,” ütles ta.

Religioosse pärandi hoidmist on märkimisväärselt toetanud ka Kasepää vallas tegutsev ettevõtja ja kultuurielu edendaja Veronika Kookmaa.

Tänavu jätkub Kasepää vallas ka teede ja tänavate remontimine. Kavas on asfalteerida teed, millel tolmuvaba kate siiani veel puudub. Mõni tee vajab ka uuesti pindamist.

i

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus