Mustvees selgusid Peipsi “ööbikud”

Möödunud reedel Mustvee kultuurikeskuses peetud traditsioonilisel laste ja noorte lauluvõistlusel “Peipsi ööbik” kõlasid laulud kolmekümne kuuelt osalejalt. Žürii selgitas igas vanuserühmas välja paremad esinejad ja jagas ka eripreemiaid.

Konkursil esinenud lasteaialapsed, Mustvee Gümnaasiumi  ja  Mustvee Vene Gümnaasiumi õpilased esitasid laule mitmes keeles ja erinevatel teemadel.

“Minu ingliskeelne laul rääkis  armastusest,” ütles  Mustvee Gümnaasiumi õpilane Kristina Borodina, kes osales “Peipsi ööbikul”  juba kolmandat korda. “See on tõeliselt meeleolukas ja rõõmus sündmus. Just selline peabki üks lauluvõistlus olema,” kinnitas tüdruk.

“Janeli Romanovitš laulis muinasjutust ning sai oma vanuseklassis esikoha. Autasustamist ta ära oodata ei jõudnudki, sest pidi minema muusikakooli tundi,” ütles tüdruku vanaema Eve Romanovitš. Kunagine Mustvee koorilaulja nimetas lauluvõistlust toredaks ürituseks, mis lastele esinemisvõimalust pakub.

Mustvee Gümnaasiumi muusikaõpetaja Janika Romanovitši sõnul meeldib lastele esitada nii lõbusamaid kui ka tõsisemaid ja nostalgilisemaid laule. “Konkursil esinesid üheksa minu juhendavat solisti – kuus tüdrukut ja kolm poissi. Poisse on mõistagi keerulisem laulma saada,” tõdes ta.

Žüriis hindasid esinejaid Avinurme Noortekoori dirigent Ly Karro, Mustvee kultuurikeskuse juhataja Ilona Vaagen,  Mustvee naisansambli Rodnik laulja Valentina Jazõkova, Torma kammerkoori laulja Kaivi Aasa ja “Peipsi ööbiku” eelmise aasta võitja, Mustvee Gümnaasiumi vilistlane Agnes Soosaar, kes praegu Tartu Ülikoolis prantsuse keelt õpib.

“Olen “Peipsi ööbiku” laule kuulamas teist korda. Lapsed laulsid väga ilusti ja väga palju tööd on teinud ka nende juhendajad. Hindamisel tuli tublimatest tublimad välja selgitada, mistõttu pidi olema karm, aga õiglane. Kui aga näiteks hindasime kõige vanemat vanuserühma, olid kõik žürii liikmed täiesti üksmeelsed,” rääkis žürii esimees Ly Karro.

Teadustajaks oli laulukonkursil Mustvee kultuurikeskuse kultuuri- ja noorsootöö spetsialist Tiia Tarto.

Peakorraldaja, Mustvee Gümnaasiumi muusikaõpetaja Reet Pappe sõnul sai lauluvõistlus  “Peipsi ööbik”  teoks seitsmendat korda. “Esinejaid oli seekord kolmkümmend kuus, mis näitab et osalejate arv on enam-vähem stabiilseks jäänud. Nooremate vanuserühmade parimad osalevad ka maakondlikul lauluvõistlustel, mis on ühtlasi “Laulukarusselli” eelvoor. On kostnud ka arvamusi muuta “Peipsi ööbik” lihtsalt laste ja noorte laulupäevaks, kuid oleme leidnud, et võimalus võistelda muudab sündmuse  põnevamaks ja sisukamaks,” lausus ta. 

Lauluvõistlused paremad

4-7-aastased

I Angelika Posudnikova
II Maksim Ljubov
III Fred Kihu
8-10-aastased

I Janeli Romanovitś
II Himmre Joonaks
III Kristel Perm ja Maksim Hollat
11-13-aastased

I Dajana Kononova
II Anne-Maria Jazõkov
III Teele-Ly Pappe
14-16-aastased

I  Sharon Ihaste
II Liidia Topkina
III Anastasia Sokolova ja Sandra Joonaks
17-19-aastased

I Juko Pappe
II Pille Kase
III Marili Kase

i

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus