Toetame maakonna arengut võimalikult mitmekülgselt

Laiusemäe Arenduskeskus alustas Laiuse mäest aktiivse puhkusekoha kujundamist 2009. aastal ja on teinud Leaderi toetuse abil ära paljud vajalikud eeltööd.

Kriteeriumid, mille alusel Jõgevamaa Koostöökojas Leader- meetme taotlusi hinnatakse, on projekti vastavus programmi eesmärkidele, projekti teostatavus, kaasatus, projekti mõju piirkonna arengule, taotleja jätkusuutlikkus, projekti jätkusuutlikkus, projekti vajalikkus, kusjuures kaasatuse all hinnatakse partnerite olemasolu projektis. Leader-meetme eesmärk on arendada maaelu ja hindamiskomisjoni liikmed lähtuvad sellest, et toetus kasutatakse võimalikult laiapõhjaliselt ja kasusaajaid oleks erinevatest sihtgruppidest ja piirkondadest. Aasta aastalt on muutunud hindamiskomisjonide töö järjest raskemaks, sest 2009. aastal laekus Laiusemäe arenduskeskuse taotlusega samasse meetmesse kaheksa taotlust, kokku summas 2,7 miljonit krooni.

Taotlusi sai heaks kiita 1,6 miljoni krooni ulatuses.  2012. aasta taotlusvooru esitati vastavasse meetmesse aga 21 taotlust summas 0,4 milj eurot. Eelarves oli vahendeid aga 0,1 miljoni eurot. Usun, et Jõgevamaa Koostöökoja hindamiskomisjonid on andnud endast parima, toetades maakonna arengut võimalikult mitmekülgselt.

i

AIVE TAMM, Jõgevamaa Koostöökoja tegevjuht

blog comments powered by Disqus