Lotte, kindlus-vallamaja ja küla vaim tõusid lumest

Laupäeval peeti Tabiveres valla talimängude kolmas, eelviimane etapp. Võisteldi tõukekelgusõidus, bowlingumängus ja püstitati vabaajakeskuse kõrvale lumelinn.

Idee mahutada traditsiooniliste talimängude kavva ka lumelinna ehitamine pärines rahvamaja juhatajalt Erlend Kollomilt ja nagu tõestas praktika, oli mõttel jumet. Kui lumelinna-aktsioon eraldi ette võtta, läheks palju “auru vilele” ehk rahva aktiviseerimisele, võistkondade moodustamisele jne. Nüüd oli see töö juba tehtud ja talimänguvõistkonnad said vastavalt paremusjärjestusele selleltki alalt kohapunkte juurde. 

Dokumendid eelkõige!</strong>

Vabaajakeskuse kõrvale platsile aegsasti kokku lükatud lumemägedes hakkas keskhommikul kaevama, tuhnima ja uuristama kuus võistkonda. Et külmakanget materjali plastilisemaks muuta, tuli mõnel ehitajal meistri käealuseks hakata  ning veeämbrite ja -kanistritega maja vahet lipata.

Esimese võistlustunni lõppedes oli kõige jõudsamalt edenenud  vallavalitsuse töötajate kindlus-vallamaja, kus juba uksed-aknad ees ja katuski katmisel. Ehitise lähistelt ei puudunud muide ka dokumendid, ilma milleta meie tšinovniklikus maailmas puukuurigi püsti panna ei tohi, linnast rääkimata. Avalikustatud oli kaevamisluba, maakasutusluba, ehitusluba jne. Et  rõhutada, et omad ehk heasoovlikud inimesed kindluse tüüpi majja alati oodatud on, värviti uks roheliseks, ehitusdokumendis kinnitati aga, et hoone sobib talvel kelgumäeks, suvel basseiniks. Vallatöötajate ajalise edu saladus peitus muide “töös sektsioonides”, sest kui ülejäänud ehitusbrigaadid kõik oma jõud esmalt bowlingupallide veeretamisele rakendasid, jätkus nende meeskonnal samal ajal  kaadrit ka vundamendi valamiseks ja seinte ülesraiumiseks.

Koolijuht lumelinnapeaks 

Tunni-poolteise pärast oli olukord ehitustandril kardinaalselt muutunud ja linn lumest täies hiilguses tõusnud.

Vabaajakeskuse ette oli jalgratturite võistkond püstitanud selle hoone koopia, naabruses olid platsi võtnud MTÜ M.A.R.S.S. draakon ja Äksi Puhkemaja kilpkonn. Juula küla meistrite kolmikskulptuur kujutas Kalevipoega, Siili ja Juula vaimu, samas kõrval oli end raamatuga mõnusasti kõhuli seadnud Tabivere Gümnaasiumi Lugev Lotte. Kindlusvallamaja ukse ees olid hubasuse rõhutamiseks süüdatud küünlad.

Pisut arupidamist ja veidi vaidlemist žürii (vallavanem Aare Aunap, isetegevusringide juhendaja Liia Koorts ja külaline kloun Ummi ehk Urmas Kollom) ridades, ja kõik ehitusmeistrid ja skulptorid said oma preemiapunktid kätte.

Kõige enam punkte pälvis koolirahva Lotte ning Tabivere Gümnaasiumi direktorile Piret Siiveltile omistati ühtlasi ka lumelinnapea tiitel. Teise koha vääriliseks tunnistati vallamaja ning kolmandaks Juula küla kolmikskulptuur.

Kes hernesupist ja vastlakuklist jagu sai, oli oodatud rahvamaja saali, kus kloun Ummi tuntud meisterlikkusega nii väikseid kui suuri naerutas.

i

KAIE NÕLVAK

blog comments powered by Disqus