Mustvee linnavolikogu esimeheks valiti Marianne Kivimurd-Tarelkina

Kolmapäeval umbusaldas Mustvee linnavolikogu senist esimeest Tatjana Kudinat ja valis seitsme poolthäälega uueks volikogu esimeheks Mustvee Gümnaasiumi direktori Marianne Kivimurd-Tarelkina.

7. veebruari volikogu istungil algatas neli linnavolinikku umbusalduse volikogu esimehe Tatjana Kudina vastu, tuues põhjuseks pädevuse puudumise.

Linnapeaks saamisel oli praegusel linnajuhil Pavel Kostrominil ainus tingimus, et senise volikogu esimehe Tatjana Kudinaga ta koostööd ei tee. Seega tuli Kostromini linnapeaks valinud volikogu enamusel Kudina asemele uus inimene leida, kellega linnapeal koostöö sujuks.

Valik langes Mustvee Gümnaasiumi direktori Marianne Kivimurd-Tarelkina kasuks, kes andis ka nõusoleku.

Mustvee linnavolikogu liikme Anatolia Lunina sõnul on täiesti ennekuulmatu, et linnapea valib endale volikogu esimeest, mitte vastupidi.

Mustvee volikogu liikme Laidi Zalekešina sõnul polnud nad volikogu praeguse esimehe tööga rahul juba ammu.

Tatjana Kudinast sai Mustvee volikogu esimees mullu 9. mail, sest kuus linnavolinikku umbusaldas eelmist volikogu esimeest Jaan Rahuküla 3. mail, tuues põhjuseks vead juhtimis- ja suhtlemisstiilis.

7. veebruaril peetud Mustvee linnavolikogu istungil esitasid tagasiastumispalve eelarve- ja sotsiaalkomisjoni esimees Anatolia Lunina ja aseesimees Tatjana Kudina, kes tol ajal oli veel volikogu esimees.

Lunina põhjendas tagasiastumist uue linnapea leidmiseks kuulutatud konkursi järel kujunenud olukorraga. Volikogu rahuldas tagasiastumisavaldused 15. veebruaril peetud istungil. Volikogu uueks eelarve- ja sotsiaalkomisjoni esimeheks sai endine linnapea Mati Kepp.

i

HELVE LAASIK

blog comments powered by Disqus