Pala maratonil osales ligi sada suusatajat

Üsna külmast talveilmast hoolimata anti laupäeva hommikul Pala kooli staadionilt start Pala noorte suusamaratonile, kus osales üheksakümmend suusatajat.

Pala noorte suusamaraton on olnud läbi aegade üks populaarsemaid noorte suusatajate hulgas ning ka sel korral oli külmast ilmast hoolimata starti tulnud üsna arvukalt suusatajaid üle kogu Eesti. Kui tavaliselt on poiste vanemate vanuseklasside sõitjad pidanud reeglina läbima  kolmkümmend kilomeetrit, siis sel korral otsustati külma ilma tõttu distantsi pikkust 7,5 kilomeetri võrra lühendada. Ka stardi aeg lükati tunni võrra edasi, mil temperatuur paari kraadi võrra tõusis.

Tütarlaste vanimas vanuseklassis osales küll ainult kaks sõitjat, kuid sõidu võitnud Ave Ansper oli klass omaette. Nimelt võitis ta 15 kilomeetri pikkuse sõidu oma konkurendi Kaisa Raja ees lausa kümneminutilise eduga.

Tihe rebimine oli poiste noorimas vanuseklassis, kus Narva poiss Aleksandr Bobrov võitis Ülenurme suusataja Robin Mölli ees vaid kaheksa sekundiga. Tasavägine heitlus oli ka Nõmme SK sõitja Robert Klen Mõistuse ja Ülenurme noormehe Alvar Ratti vahel. Finišisirgel jäi siiski peale Alvar, võttes võidu vaid kolme sekundiga.

Jõgeva maakonna noortest suusatajatest sai kolmanda koha Põltsamaa Ühisgümnaasiumis õppiv Hanna-Britta Kaasik. Pala kooli õpilastest oli kiireim Maile Kirikal, kes N16 vanuseklassis saavutas neljanda koha. Korraldajakooli poistest oli kiireim M14 klassis sõitnud Kevin Vunk, kes saavutas seitsmenda koha.

Pala maraton on keskmise raskusega, ka võistlejad olid piisavalt valmistunud ning peaaegu kõik suutsid distantsi lõpuni sõita. Kõikidest startinutest katkestas vaid neli.

EILI KOITLA

Pala noorte suusamaratoni vanuseklasside parimad

Nimi                              klubi/kool

Kirsti Kiisler                   Ülenurme

Hanna Britt Laursoo       Tartu Suusaklubi

Loviisa Lees                  Nõmme SK

Ave Ansper                    Tartu Valla Spordikool

Aleksandr Bobrov           Narva Suusaklubi Äkke

Alvar Ratt                      Ülenurme

Kevin Raja                     Saarepeedi kool

Toomas Kollo                Nõmme SK

Alar Ervin                      Nõmme Suusaklubi

 

 

blog comments powered by Disqus