Jõgevamaad esindavad Riia turismimessil muuseumid

10.-12. veebruarini Riias Kipsala messikeskuses peetaval turismimessi  Balttour 2012 tutvustatakse SA Lõuna-Eesti Turism boksis ka Palamuse ja Põltsamaa muuseumi.

Palamuse kihelkonnakoolimuuseumi direktori Arne Tegelmanni sõnul võetakse messile kaasa paikkonda tutvustavad infovoldikud, samuti vana krihvel ja tahvel. “Õnneloosiga võib võita mitmeid auhindu, näiteks tasuta pääsmeid meie muuseumi ja ajalooliste hoonete makette. Kui on huvilisi, oleme valmis Palamusest, Oskar Lutsust ja tema loomingust ka põhjalikumalt rääkima,” lisas Tegelmann.

<p />

Palamuse muuseumi esindajad kehastuvad ka ise kirjanduslikeks tegelasteks – Arne Tegelmann köstriks ja projektijuht Janek Varblas õpetaja Lauriks. 

Põltsamaa   muuseumi juhataja Rutt Tänav rääkis, et nemad annavad messil ülevaate  Põltsamaa vaatamisväärsustest ja puhkamisvõimalustest ning tutvustavad seda paika kui üht osa SA Lõuna-Eesti Turism huviorbiiti jäävast piirkonnast.

“Kaasa võtame ka Põltsamaa veini ja juustu ning mitmesuguseid meeneid. Plaani kohaselt läheme messile rahvarõivastes,” rääkis ta. Koos muuseumijuhiga sõidab Riiga messile ka Põltsamaa linnavalitsuse majandusnõunik Maimu Kelder

“Põltsamaalased on messil Balttour osalenud varemgi ja usutavasti on sellest kasu olnud, sest Lätimaa inimesed tunnevad meie linna vastu rohkem huvi,” ütles Põltsamaa linnapea Jaan Aiaots.  

i

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus