Mustvee eelarvekomisjoni esimees ja aseesimees esitasid tagasiastumisavalduse

Teisipäevasel Mustvee linnavolikogu istungil esitasid tagasiastumispalve eelarve ja sotsiaalkomisjoni esimees Anatolia Lunina ja aseesimees Tatjana Kudina, kes on ühtlasi praegu veel ka volikogu esimees.

Lunina põhjendas tagasiastumist uue linnapea leidmiseks välja kuulutatud konkursi järel kujunenud olukorraga. Nimelt jäid avalikul konkursil sõelale kaks kandidaati — endine Lääne-Viru maavanem Urmas Tamm ja Peterburi linnavalitsuse ning Maardu linnapea nõuniku ametit pidav Max Kaur. Tamm loobus konkureerimisest, Kauri kõrvale tuli aga “üllatuskandidaadina” aastatel 1997 – 2002 Mustvee linnapeana töötanud Pavel Kostromin. Tema valis volikogu enamus kaheksa poolthäälega 19. jaanuaril uueks Mustvee linnapeaks. 

“Üllatuskandidaadist” kõiki ei informeeritud

Lunina väitis, et teda kui volikogu liiget uuest “üllatuskandidaadist” ei informeeritud. “Järelikult mind ja minu kolleege ei usaldata, meie saime uuest kandidaadist teada alles volikogu istungil,” tunnistas ta. “Kuidas ma saan täita oma kohustusi, kui minusse niiviisi suhtutakse,” küsis Lunina.

Volikogu hakkab tagasiastumisavaldusi arutama järgmisel istungil, mis peetakse 15. veebruaril.

Mustvee eelarve ja sotsiaalkomisjoni liikmed on veel linnavolinik Evdokia Abakanova ning Malle Puškina. 

Eelarve peaks vastu võetud saama

Mis puudutab Mustvee linna 2012. aasta eelarvet, siis Anatolia Lunina hinnangul saab see 31. märtsiks vastu võetud. “On vaja teha ainult mõningaid parandusi, ja kui neid järgitakse, saab eelarve vastu võtta,” märkis ta. Tema hinnangul eelarvega küll mingit krahhi oodata pole.

Linnavolikogu liige ja endine linnapea Mati Kepp kinnitas samuti, et eelarvega ei tohiks probleeme tekkida, kui 15. veebruaril on esimene lugemine. “Linnaeelarve vastuvõtmine on 31. märtsiks täiesti reaalne,” tõdes ta.

Luninale valmistab muret seegi, et teisipäevasel volikogu istungil otsustas Mustvee volikogu taas linnale laenu võtta. “Me peame käesoleval aastal üle 93 000 euro suuruses summas laene tagasi maksma. Ja üleeile anti nii kergelt taas luba laenu võtta,” muretses ta. Tema hinnangul tuleks linnal oma kulutused tõsiselt üle vaadata ja neid seal, kus vähegi võimalik, kokku tõmmata.

Lunina rõhutas, et uus laen võeti jooksvate kulutuste katteks, mitte investeeringuteks. Tema sõnul on taoline käitumine vastutustundetu. 

Umbusaldus volikogu esimehele

Teisipäevasel volikogu istungil algatas neli linnavolinikku umbusalduse volikogu esimehe Tatjana Kudina vastu. Linnapeaks saamisel oli praegusel linnajuhil Pavel Kostrominil ainus tingimus, et senise volikogu esimehe Tatjana Kudinaga ta koostööd ei tee. Lunina sõnul on täiesti ennekuulmatu, et linnapea valib endale volikogu esimeest, mitte vastupidi.

Tatjana Kudinast sai Mustvee volikogu esimees mullu 9. mail, sest kuus linnavolinikku umbusaldasid eelmist volikogu esimeest Jaan Rahuküla 3. mail, tuues põhjuseks vead juhtimis- ja suhtlemisstiilis.

Mustvee linnavolikogu liikme Laidi Zalekešina sõnul polnud nad volikogu praeguse esimehe tööga rahul juba ammu.

Ka seda umbusaldust hakatakse arutama 15. veebruari istungil.

i

HELVE LAASIK

blog comments powered by Disqus