Pajusis valmistutakse suviseks mõisapäevaks

Pajusi Küla Selts on juba alustanud ettevalmistusi suviseks mõisapäevaks, mille korraldamisest räägiti ka tänavuses esimeses vestlusringis, mis on traditsiooniline kokkusaamise viis  paikkonna käekäiguga seotud teemade arutamiseks.

Pajusi Küla Seltsi juhatuse liikme Aili Soolepa sõnul on alanud läbirääkimised esinejatega, kes sisustavad 21. juulil teoks saava Pajusi Mõisa Päeva.

i

“Kirjutame ka projekti  selle  sündmuse läbiviimiseks Kohaliku Omaalgatuse Programmist raha taotlemiseks. Mõisapäeval kavatseme pidulikult avada ka Pajusi külamaja, kuhu loodame mööbli muretseda Leader-programmist saadava eest, kui meie taotlus rahuldatakse. Väiksema osalejate arvuga  nõupidamisi saab aga külamajas korraldada praegugi ja sinna kogunesime ka  äsjaseks vestlusringiks,” lisas ta.

Pajusi Küla Seltsi olulisemate ettevõtmistena nimetas Aili Soolepp ekskursiooni Järvamaale, kus külastatakse ka  Aasta Küla 2011 tiitli saanud Prandi küla, ja traditsioonilist rehepeksupäeva, mille peakorraldaja on Pajusi ABF juhataja Lembit Paal, kes kuulub ka külaseltsi juhatusse.

“Meenutasime vestlusringis ka möödunud aastat ja vaatasime katkendeid omakandimehe Heino Suttingu kroonikafilmidest mullustest sündmustest: tervisliku toitutmise päevast, paadisõidust Kamari järvel, koolitusreisidest Mustvee renoveeritud kultuurikeskusesse ja Mäetaguse vallas asuvasse Alutaguse Hooldekeskusse ning külaseltsi organiseeritud rahvapeost,” rääkis  Soolepp.

JAAN LUKAS 

blog comments powered by Disqus