Mahlapakkide kogumine viis kontserdile

Jõgeva Gümnaasiumi 7a klass osales portaali parismahl.ee korraldatud kampaanias, mille eesmärk oli koguda võimalikult palju tühje mahlapakke. Võistlustel saadi teine koht ning neli paremat klassi said eile õhtul osa Getter Jaani eksklusiivkontserdist.

 

Idee kampaaniast osa võtta tuli 7a klassi õpilasel Anita Maasalul, kes internetiavarustes ringi vaadates juhuslikult seda reklaami lugema sattus. Mõte tundus hea ning Anita rääkis sellest ka oma klassikaaslastele, kellele see samuti meeldis. Nende klassijuhataja Viive Mihkelsoo sõnul on klass äärmiselt üksmeelne ja sõbralik ning seetõttu neil see kampaania nii hästi õnnestuski.

Oktoobri algul käima lükatud mahlapakkide kogumise kampaaniat võtsid Jõgeva Gümnaasiumi 7a klassi õpilased täie tõsidusega.

Selleks, et endale võit kindlustada, käisid õpilased läbirääkimisi pidamas mitmetes kohvikutes, kus nädalalõppudel mahlapakkidel järel käidi. Pelgalt pakkide kogumisest siiski ei piisanud, need tuli enne hoiulepanekut ka puhtaks pesta.

Ka seda tööd tehti nädalavahetustel koolimajas. Õpetaja Mihkelsoo kiitis, et seda aktsiooni vedas nii aktiivne rühm, et isegi poisid suudeti nii pakke koguma kui neid pesema panna. 

Eksklusiivkontserdile neli paremat võistkonda

Kuigi kampaaniast võttis osa terve klass, oli eestvedajaks kümneliikmeline rühm, kuhu kuulusid Grete Rüütli, Rimante Valancauskaite, Anita Maasalu, Laura Veel, Veronika  Gornjak, Kreete Pärtelpoeg, Erleen Vainula, Evelin Kupits, Andrea Randmaa ja Kristofer Käosaar.

Kahe kuuga suudeti kokku koguda veidi alla kolme tuhande mahlapaki, mis moodustaksid üksteise otsa laotuna 712,82 meetrise torni. Jõgeva Gümnaasiumi 7a klassist kogus rohkem pakke vaid Tallinna Laagna lasteaed-põhikooli võistkond, kusjuures Jõgeva Gümnaasiumi võistkonda lahutas võidutiimist vaid viiskümmend meetrit.

Võistluse peaauhinnast, Getter Jaani eksklusiivkontserdist sai  eile osa neli tublimat, lisaks Laagna ja Jõgeva võistkonnale veel Kuressaare gümnaasiumi 7a klass ning Padise põhikooli 5a klass. 

Kampaania peaks tekitama prügi sorteerimise harjumuse

“Mul on suurim au anda eksklusiivne kontsert, mis on peaauhinnaks äärmiselt positiivse, kuid samal ajal nii huvitava ja vajaliku kampaania võidumeeskondadele. Ma olen ausalt väga õnnelik, et niivõrd palju Eesti koolilapsi võttis osa sellest Tetra Pak mahlapaki kogumismängust, mis päris kindlasti andis kõigile osalejatele väga väärtuslikku teavet ja kogemust prügisorteerimisest ning selle tähtsusest. Ma siiralt loodan, et see kampaania julgustas noori tegelema prügi sorteerimisega iga päev, mitte ainult kampaania jooksul,” jagas oma muljeid auhinnakontserdil esinenud Getter Jaani.  Kampaanias osalemine oli Jõgeva õpilastele pigem hobiks ja vaba aja veetmise võimaluseks kui kohustuseks. Mõned neist tunnistasid, et neil on isegi natuke kahju, et võistlus läbi sai. 

Tetra Pak mahlapaki mäng

*Üle kogu Eesti võttis Tetra Pak mahlapaki kogumismängust osa üle 200 võistkonna

*Kogutud tühjadest mahlapakkidest saadava virtuaalse “pakitorni” kõrguseks on ligi 11 kilomeetrit

*Tetra Pak mahlapaki kogumismäng toimus koolilaste hulgas samaaegselt üle Baltikumi.

*Kampaaniast võttis kokku osa 19 140 koolilast Eestist, Lätist ja Leedust

*Oktoobri alguses aktiivselt käivitunud hariva sotsiaalse kampaania ja interaktiivse mängu jooksul koguti üle  Baltimaade kokku 201 602 tühja mahlapakki

*Selle torni kõrguseks on 42 505 meetrit ehk üle 42 kilomeetri

*Mahlapakid korjab kokku ning taaskasutab Ligatne paberivabrik

i

EILI KOITLA

blog comments powered by Disqus