Jõuluvana kodu Jõgeva kultuurikeskuses on pühadeks valmis

Alates tänasest  on Jõgeva kultuurikeskuse teisel korrusel avatud Jõuluvana kodu, kus habemega ja ametirüüs peremees koos sõbraliku kaaskonnaga nii lapsi kui ka täiskasvanuid külla ootab.

Jõulutaadi abikaasa ja suhtekorraldaja Jõulumemme sõnul on Jõuluvana kodu võrreldes varasemate aastatega märgatavalt  avaramaks ja nägusamaks muutunud.  Siin on elutuba, söögituba, külalistetuba-vastuvõturuum, kirjakamber ja ka salakäik.

“Saabujad saavad kõikides nendes ruumides ringi vaadata, elada kaasa  pühadeks valmistumisele Jõuluvana residentsis ja  mõnegi kasuliku tarkuse või oskuse selgeks õppida. Lisaks Jõuluvanale ja Jõulumemmele tutvustavad oma tegemisi ka Peapäkapikk Pärt, Päkapikuemand Munde ja Kirjapäkapikud samuti eksootilised tegelased Härjapõlvlane, Ahjualune ja koguni Jõulutont. Viimane on üldiselt heasüdamlik olend, kes aga vahel ka mõne vembu viskab,” rääkis Jõulumemm.

Jõuluvana ja tema lähikondsed soovivad kibekiirel ja töörohkel ajal endast parima anda ja pühenduda täielikult seltskonnale, kes parajasti külla tulnud, nende soovidele vastu tulla ja huvidega arvestada. Nad paluvad külastussoovidest võimalikult varakult ette teatada. Selleks võib helistada  numbril  77 21 987  kultuurikeskuse alumisel korrusel töötavale Administraatorpäkapikule või ise kohale tulla.

Kui mõni kaugemal elav laps on vaid paariks päevaks Jõgevale tulnud, näiteks vanavanematele külla, püüab Jõuluvana tema vastuvõtmiseks ka lühemal etteteatamisel aja leida. Jõuluvana võõrustab meeleldi erinevas vanuses laste gruppe, samuti täiskasvanute seltskondi. Peresid ootab ta aga külla ühekaupa — siis  on parem ühele seltskonnale keskenduda. Kui üheaegset vastuvõttu soovivad  õdede- vendade või mõnede teiste sugulaste pered, on korraga tulek põhjendatud. Jõuluvanalt kingituste saamiseks tasub  päkapikkudega eelnevalt kokku leppida, sest siis teavad nad kingid varakult kotti panna. Visiite Jõuluvana koju jäädvustab Pildipäkapikk. Traditsiooni kohaselt töötab Jõgeval ka Jõuluvana postkontor. Saabuvad kirjad loeb Jõuluvana läbi ja püüab ka kõigile vastata.

Jõuluvana kodu jääb külastajatele avatuks vähemalt 30. detsembrini. 

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus