Vudila mängumaale rajatakse veepark

Kaiaverre Vudila mängumaale on hakatud ehitama veeparki, kus saavad edaspidi veemõnusid nautida nii lapsed kui täiskasvanud.

OÜ Vudila eestvedaja Kajar Lemberi sõnul ehitatakse mängumaale suur kahetasandiline bassein mõõtmetega 15×37 meetrit. Sügavus on ühes otsas 80 ja teises 40 sentimeetrit.

Esmaseks eesmärgiks on järgnevaks hooajaks kindlasti valmis ehitada bassein ja sellega ühenduses olev niinimetatud jõgi, milles vesi  ringlema hakkab, samuti nendega seotud atraktsioonid ja puhkeala. 

Mängumaa ootab pikka sooja kevadet

“Loodetavasti saame aga järgmiseks hooajaks valmis ka kolmetasandilise liumäe, kust kolmelt erinevalt kõrguselt on võimalik alla lasta. Kõrgeim liug algab ikka  maapinnast päris kaugelt.  Mitmed tegurid võivad aga liumäe plaanikohast püstisaamist veidi pidurdada.

Ootame  pikka kevadet, sest siis on paremad võimalused veepark suveks valmis ehitada,” rääkis Lember.

Tema sõnul hakkab veepark paiknema peaaegu samas kohas, kus praegu on lastebasseinid. “Selle arvelt väheneb veidi päevitusala, kuid pikniku korraldamiseks on kavas mujale ruumi juurde tekitada. Lisaks hakkab liumäe konstruktsioon kõrguma tänase motolauda katuse kohal ja usun, et see paistab kaugele,” selgitas Vudila peremees.

Ta rääkis, et suuremate basseinide ja  liumäe rajamine Vudila mängumaale oli juba algselt kavas.

“Teadsime aga, et  kohe ei jõua nii mahukat asja ette võtta. Seetõttu ajasimegi kaks esimest hooaega läbi ajutiste basseinidega, kuigi ka nende mahud olid väikelastele juba täitsa head. Pärast esimest edukat hooaega oli selge, et kogu mängumaa arendamiseks on veepargi rajamine möödapääsmatu ja nii hakkasimegi esmalt projekti kokku panema. Kui see valmis, esitasime taotluse PRIA maamajanduse mitmekesistamise meetmesse. Meie projekt sai sealt positiivse vastuse ning pärast seda alustasime ehitustegevuse ettevalmistamisega.  Septembris, kui hooaeg lõppes, algasid ehitustööd ning tänaseks on nii-öelda põhi valmis, kõikvõimalikud kaeve- ja planeerimistööd on tehtud ning osaliselt paigas ka maa-alune torustikevõrk. Sel nädalal tehti valutöid, tehti ära ka basseini põhja ning liumäekonstruktsiooni vundamendi alused,” rääkis ta. 

Veepark maksab üle 350 000 euro

Kogu veepargi rajamine läheb maksma üle 350 000 euro. Sellest pool tuleb maaelu mitmekesistamise meetme toetusest ning teine pool tuleb leida oma ning laenurahast.

Kajar Lemberi sõnul tehakse Vudilas ka ettevalmistusi jõuluajaks. “Tahaks juba lund, et lapsed 5. detsembril alustavat jõulumaad täiel rinnal nautida saaksid. Ootame ka talvel külla tuhandeid lapsi,” ütles turismiettevõtte üks omanikest.

i

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus