Jõgevamaal otsiti supermodelli kandidaate

Veel selle nädala lõpuni on võimalik 16-25-aastastel neidudel kandideerida saatesse “Eesti  Supermodell”. Üleeile ning eile oli saatemeeskond modellikandidaatide otsingul Põltsamaal, Jõgeval ja Mustvees.

 

Eesti Supermodelli saade põhineb saatel “America’s Next Top Model”, mille mitu hooaega on jooksnud ka Kanal 2 ekraanil. Nüüd on siis käes aeg, mil hakatakse ka Eestis sama saateformaadi põhjal supermodelli otsima.

Kui mitu hooaega väldanud Superstaari-saate castingud ehk osalejate otsingud viidi läbi vaid Eesti suuremates linnades, siis Supermodelli otsitakse ka väiksematest asulatest, et  saatesse saaksid kandideerida needki, kellel pole võimalik konkreetsel päeval kusagile kaugele sõita. “Anname neidudele võimaluse end saatesse pakkuda oma kodukohas, seega on meil ka suurem võimalus, et leiame üles just selle õige,” ütlesid žürii liikmed. 

Registreerimisankeedi küsimused pole mõeldud intriigide punumiseks

Supermodelli saateformaat on üsna range. Selle tõttu ei olnud siinkirjutajal võimalik modelliks soovijaid isiklikult intervjueerida. Tütarlapsed tunnistasid enamasti, et tahavad saatesse kandideerida enda proovilepanekuks ning oma unistuste täideviimiseks.

Saatemeeskond tuletas neidudele meelde, et saatesse saamisega kaasnevad ka mitmed kohustused. Näiteks ei tohi saates osaleja olla lepinguliselt seotud ühegi modelliagentuuriga, kuuks ajaks tuleb loobuda töö- või koolikohustusest ning elada muust maailmast eraldatult, ilma mobiiltelefoni ja internetita. Castingul väitis enamik neide, et on võimelised neid nõudeid täitma ning elama koos võõraste tütarlastega, kes on samal ajal neile ka konkurendid.

Ankeet, mille iga konkursil osaleja peab täitma, on üsna spetsiifiline ning isiklik. Esimene osa, kuhu tuleb märkida isikuandmed, jääb konfidentsiaalseks, ankeedi teise osa kohta kehtib aga klausel, et saate produtsent võib infot saate tegemisel avalikustada.

Ankeedis küsitakse muu hulgas sedagi, kas kandidaati huvitab poliitika, millised on tema suhted vanematega, kuidas suhtub ta homoseksuaalidesse, kas ta suitsetab ning kui kiiresti ärritub.

Saate produtsendid selgitasid, et sellised küsimused on vajalikud ennekõike seetõttu, et nad teaksid arvestada, millise inimesega on tegemist ning oleksid võimalikeks ootamatusteks valmis.  

Saates osalemine lisab julgust

Loomulikult on põhjamaised eestlased kinnisemad ja tagasihoidlikumad kui saate Ameerika versioonis osalenud neiud. Samas ei pane saatetiim seda pahaks, pigem kinnitati, et tagasihoidlikkus on voorus ja algajate ning häbelike, kuid kaunite neidudega on hea töötada. Veel rõhutasid žürii liikmed, et neidudelt ei oodata eelteadmisi modellikarjäärist.

“Saate mõte ongi tütarlastele modelliameti tutvustamine ning nende väljakoolitamine,” selgitas MJ Models modelliagentuuri juht Margit Jõgger. Veel kinnitas saatemeeskond, et modellisaatest läbi käimine annab kindlasti neidudele julgust juurde, isegi juhul, kui võit saavutamata jääb.

Praeguseks on modellisaate osalejate otsingul läbi käidud juba peaaegu terve Eesti. Homme otsitakse supermodelliks soovijaid Rakveres, Tamsalus ja Maardus. Kellel on soovi modellisaatesse pääseda, kuid magas maha castingu oma kodukohas, võib veel õnne proovida 11. detsembril Tallinna Nordic Hotel Forumis. Seni on saatesse soovijaid olnud ligi viissada, kuid see number ei tähenda, et osalejate limiit oleks täis.

i

EILI KOITLA

blog comments powered by Disqus