Vooremaa võrkpalliturniiril saatis edu Põltsamaa mängijaid

Juba pikki aastaid on Jõgevamaal korraldatud Vooremaa võrkpalliturniiri. Võistluste peakohtuniku Toivo Uusna sõnul korraldatakse Jõgevamaal samal alal ka karikavõistlused ning meistrivõistlused, neist esimesed Jõgeval ning teised Tormas.

Ka tänavused karikavõistlused  taheti läbi viia Põltsamaal, kuid Felixhalli spordiürituste graafik on äärmiselt tihe.  Seekord osales Vooremaa turniiril neli naiskonda ja neli meeskonda. Toivo Uusna sõnul on turniiril osalevate  võistkondade arv aastatega kahanenud. Põltsamaal peetud võrkpalliturniiril mängisid naiskondadest kaasa Paide Võrkpalliklubi naiskond, Põltsamaa Spordikooli naiskond, samuti Mustvee ja Torma naiskond. Meeskondadest astusid võistlustulle Põltsamaa Spordikool Felix, Tabivere, Põltsamaa Elioni ja Mustvee võistkond.

Uusna sõnul peeti Vooremaa võrkpalliturniiri aastaid tagasi kuue võistkonna osavõtul, kuid nüüd on nii naiste kui meeste võistkondi olnud juba päris mitmel aastal neli. Peakohtunik tõdes, et kui finaalturniiril osaleks rohkem võistkondi, siis ei jõuakski ühe päevaga finaalmänge läbi viia. Seetõttu piirduti võistlustel ka ainult kolmegeimiliste mängudega. Finaalturniiriks kulus seitse tundi.

“Võistkondade tase on üsna erinev. Meestel on võitjavõistkonna tase pigem tõusnud, neljandaks jäänul aga langenud. Tihti on taseme puhul määravaks, kes mängijatest finaalturniirile on saanud tulla. Kui mõni parematest mängijatest kõrvale jääb, on see muidugi otsustav. Aastatega on ka mängijad üsna palju vahetunud. Eriti torkab see silma naiskondade puhul. Meeskondadesse on  siiski jäänud ka üksikuid vanemaealisi mängijaid. Näiteks oli Põltsamaa Elioni meeskonnas mängijaid,  kel vanust üle 50 aasta, Põltsamaa Spordikool Felixi võistkonnas on aga mängijad enamasti paarikümneaastased ja ka nooremad,” rääkis Toivo Uusna.

Vooremaa võrkpalliturniiri kõige vanem osaleja oli tuntud spordimees Peeter Jaani. Maakonnas mängitakse paremal tasemel võrkpalli veel Tabiveres ja Tormas.

Meeste võistkondadest läks tänavu kaksikvõit Põltsamaale. Esikoha võitis Põltsamaa Spordikool Felixi, teiseks jäi Põltsamaa Elion, kolmandaks  Tabivere ja neljandaks Mustvee võistkond.

Naistest võitis Põltsamaa Spordikooli võistkond, Mustvee jäi teiseks, Torma kolmandaks ning Paide naiskond neljandaks. Kohtunikutööd tegid ka Mihhail Somelar ning väikesed võrkpallipoisid Aleks Kikkas ja Karl Vilks.

Toivo Uusna sõnul korraldatakse Vooremaa võrkpalliturniir kindlasti ka tuleval aastal ja see on järjekorras juba 55.

i

TOOMAS REINPÕLD

blog comments powered by Disqus