Põltsamaa linnal maksude laekumises väike miinus

 

Teisipäeval peetud Põltsamaa linnavolikogu istungil ütles Põltsamaa linnavalitsuse pearaamatupidaja Sille Epro, et 31. oktoobri seisuga oli laekunud on 82 protsenti eelarvetuludest, tegelikult peaks olema laekunud 83,3 protsenti.

Maksutulu on 31. oktoobri seisuga laekunud 85,3 protsenti ning ületulu on hetkel 36 200 eurot. Tulumaksu on laekunud 84,9 protsenti, mis tähendab 28 300 euro suurust tulumaksu ülelaekumist. Maamaksu on 10 kuuga laekunud 99,5 protsenti.

Maksulaekumisi mõjutavad ka linna omatulud. Praeguse seisuga on Põltsamaa linnale laekumata Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse toetus Põltsamaa linna ehitatava päevakeskuse rahastamiseks. Kulud tuleb eelnevalt üle kanda ning toetussumma saab taotleda tagantjärele. Sille Epro sõnul peaks EAS-i toetus laekuma Põltsamaa linna arvele detsembrikuu viimastel päevadel. Põltsamaa linnal on praeguse seisuga välja võtmata ka veemajanduse projektiga seotud laenud. Kõik veemajandusega seotud tööd on edasi lükkunud ja sellest sõltub ka laenu võtmine.

TOOMAS REINPÕLD

blog comments powered by Disqus