Maavalitsus tunnustas fotokonkursi võitjaid

Kolmapäeval tunnustati Jõgeva maavalitsuses fotokonkursi “Arenev Jõgevamaa” võitjat, kuremaalast Ivo Helmi, samuti eripreemia pälvinud Palamuselt pärit Tartu Ülikooli tudengit  Merilin Kalavust. Pidulikule sündmusele olid kutsutud kõik konkursil osalenud.

 

Esikoha võitnud foto “Nimekaimud ühel põllul. Hollandi tüüpi veski ja New Holland kombain” autor Ivo Helm ning sini-must-valget värvilahendust kasutatud foto eest eripreemia pälvinud Merilin Kalavus said auhinnaks 150 eurot. Fotoalbumi said kõik konkursil osalenud. Jõgeva maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna nõunik Vahur Kukk tegi Ivo Helmile ettepaneku oma fotod Kuremaa tuulikusse näitusele tuua.

“Mina sain inspiratsiooni Jõgeva külje all asuvast sordiaretuse instituudist. Pildil  on mullavärvi triibul kujutatud viljapead ja köögiviljad, inspiratsiooni andis ka fakt, et esimene sinimustvalge lipp õmmeldi Põltsamaal ja selle sündmuse 125. aastapäeva tähistati pidulikult 2009. aastal. Nii on fotol rahvusvärvides kompositsioon koos suitsupääsukesega,” rääkis Tartu Ülikoolis loodusainete õpetajaks õppiv Merilin. Kevadel võitis ta ka rahvusvahelise noorte fotovõistluse “Euroopa kultuuripärand aastal 2011”.

Kokku oli  konkursile esitatud viisteist fotot, mis on vaatamiseks välja pandud Jõgeva maavalitsuse hoone kolmandale korrusele. Pilte saab näha ka maavalitsuse veebilehel.

“Konkursi korraldasime selleks, et näha,  kuidas Jõgevamaa inimesed tunnetavad maakonna arengut, mida nad peavad oluliseks, jäädvustamist väärivaks. Pilte tuli võistlusele peaaegu igast piirkonnast —  Põltsamaalt Peipsi rannikuni,” ütles žürii esimees, Jõgeva maavanem Viktor Svjatõšev.

i

JAAN LUKAS  

blog comments powered by Disqus