Aivar Kokk kohtus Jõgeval eakatega

Jõgeva linna ja ümbruse eakatest koosnev seltskond, kes end ka Arukate akadeemiaks nimetab, on otsustanud kohtuda Jõgevamaalt ja Tartumaalt valitud riigikogu liikmetega.  Esimesena kutsuti üleriigilisest poliitikast ning mitmetest paikkonnagi teemadest rääkima riigikogu kohaliku omavalitsuse ja regionaalpoliitika toetusrühma esimees ja maaelukomisjoni aseesimees Aivar Kokk.

Jõgeva kultuurikeskuses toimunud kohtumisel rääkis Aivar Kokk igapäevatööst riigikogus eelnõude menetlemisel ja seaduste vastuvõtmisel. Ta märkis, et kõik poliitikud ei saa olla võrdselt teadlikud ja kogenud igas eluvaldkonnas, mistõttu ühtede või teiste teemade eestvedajaks on parlamendi liikmed, kes seda valdkonda kõige paremini tunnevad.

“Piltlikult võib seda seletada niimoodi, et mul on küll trükistes ilmunud mõned luuletused, kuid kindlasti ei pea ma ennast luuletajaks,” lausus Kokk. 

Riigigümnaasium oli arukas otsus

Koka sõnul esitavad riigikogu istungitel esinevatele ministritele küsimusi põhiliselt opositsioonierakondade liikmed, mida võib näha ka teleülekannetest. “See ei tähenda, et koalitsioonisaadikud kõik valitsusest tulevad ideed automaatselt heaks kiidavad. Vajalikud asjad saame aga lahti räägitud koalitsioonisisestel kohtumistel.”

Väärikas eas inimesi huvitas ka Aivar Koka arvamus riigigümnaasiumi rajamisest Jõgevale. “Olen kooliteemaga tegelenud nii Jõgeva maavanemana kui ka Jõgeva vallavolikogu esimehena ja külastanud paljusid koole. Riigigümnaasiumi rajamine Jõgevale oli omavalitsusel vajalik ja arukas otsus. Ehitusspetsialistina aga arvan, et Aia 34 asuv õppehoone, kuhu kool rajatakse, vajab väga põhjalikku nüüdisajastamist,” lausus ta.

Kauaaegne pedagoog ja harrastusluuletaja Aino Tooming märkis, et Jõgeval võiks olla oma suusabaas. “Olen näinud, kuidas koolilapsed minu kunagise õpilase, praeguse kehalise kasvatuse õpetaja Rainer Võsaste juhendamisel talvises linnas jooksevad. Vestluses Võsastega selgus, et suusatamist takistab võimalus suuski laenata.” 

Vald ja linn peaksid rohkem koostööd tegema

“Jõgeva linna kooliõpilased võiksid suusatamas käia Kuremaal, kus saab suuski laenata  ja  on ka ideaalsed suusatamisvõimalused. Ühtlasi on see taas üks võimalus Jõgeva linna ja valla koostööks,” soovitas Kokk.

“On väga teretulnud, et riigikogus on mees, kes on Jõgevamaal sündinud, kasvanud, õppinud ja töötanud. Saadik peab ju lisaks üle-eestilistele probleemidele oma valimispiirkonna temaatikat tundma,” ütles üks kohtumise eestvedajaid, Jõgeva linna aukodanik Asta Paeveer.

“Arukate akadeemiaks kutsume eakatest Jõgeva inimestest koosnevat seltskonda, kes paar korda kuus kultuurikeskuses koos käib, tuntud inimestega kohtub ja ka ise mitmed teemad läbi arutab. Praegu on meid ligi poolsada, kuid meiega on võimalus ühineda ka uutel huvilistel,” kinnitas Paeveer.

i

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus