Jõgeval tuleb Orthezi auhinnaturniir

Eeloleval laupäeval, 19. novembril algusega kell 10.30 toimub Jõgeva Gümnaasiumis (Rohu 10) Orthezi 7. auhinnaturniir 64-ruudulises kabes. Turniir viiakse läbi kahes rühmas — pea- ja põhiturniirina. Peaturniiril mängivad kümme kõrgeima reitingu omajat ringsüsteemis, ülejäänud mängivad põhiturniiril šveitsi süsteemis üheksa vooru. Osavõtjate hulgas on enamik Eesti tippmängijaid ja külalisvõistlejad Lätist.


Kell 17 toimub samas noorteturniir 64-ruudulises kabes ja eksmaailmameistri, riialase Guntis Valnerise kabesimultaan 100-ruudulises kabes.

44-aastane 1994. aasta maailmameister alustas oma imetlusväärset karjääri 64-ruudulises kabes, kus ta 13-aastaselt tuli Läti täiskasvanute meistriks ja NL noortemeistriks. Aastatel 1984-86 tuli ta kolm korda järjest juunioride maailmameistriks ning aasta hiljem debüteeris täiskasvanute MM-il, mis lõppes 4.-5. koha jagamisega.

Sellest ajast peale on ta osalenud kõigil kaheteistkümnel MM-il.. Lisaks 1994. aasta MM-tiitlile on Valnerise saavutustepagasis MM-idelt viis hõbemedalit ja üks pronksmedal, kahel korral on ta maailmameistriks tulnud välkkabes. Euroopa meistritiitleid on kaks, lisaks kaks hõbe- ja üks pronksmedal. Arvukalt on tema arvel turniirivõite, ajavahemikul 1990-2010 on ta võitnud kümme Tallinna rahvusvahelist turniiri. Momendil on tal maailmas 3. reiting. Simultaan toimub 10-14 laual. Täiendav info Jõgeva Kabeklubi kodulehel www.jogevakabeklubi.ee, kõik pealtvaatajad on oodatud.
i

JÕGEVA KABEKLUBI

blog comments powered by Disqus