Lühidalt

Jaan Olari meenutas oma kunagist treenerit Ilmar Kullamit  

Hugo Treffneri Gümnaasiumi ja Tartu Ülikooli vilistlane Jaan Olari, kes praegu psühhiaatri ametit peab, treenis nooruses  korvpalliprofessor Ilmar Kullami käe all, kes hingedepäeval igavikuteele läks.

Olari meenutab, et Ilmar Kullam oli väärikas, tasakaalukas, sügava sisemise kultuuriga, nõudlik ja ka nooruslik spordimees ja treener. “Olen korvpalli mänginud mitmete  nimekate treenerite juhendamisel  ja olen tänulik neile kõigile, kuid tunnistan, et Ilmar Kullam paistis eriti silma oma vaimsuse poolest.

Meeldiv on tõdeda, et minu sünnilinn Tartu on Ilmar Kullamit igati väärikalt tunnustanud. Ta kuulutati linna aukodanikuks, talle omistati Tartu Suurtähe kavaleri aumärk,”  ütles doktor Olari.

“Ilmar Kullami treeningutest mäletan, et harjutasime muu hulgas jõusaalides, tegime Tartu lauluväljakul kätekõverdusi ja jooksime pikki kilomeetreid Tartu- Tallinna maanteel, ” lisas ta.

i

JAAN LUKAS   

i

Kaks medalit koduselt sangpommi MMilt 

Maardus toimusid oktoobri eelviimasel nädalavahetusel veteranide maailmameistrivõistlused sangpommispordis, millelt tuli kaks medalit ka Jõgevamaa sportlastele.

Elvi Bender oli parim 55-65 aastaste ja kuni 68 kg kaaluvate naiste hulgas, saades rebimises kaheksakilose võistlusvahendiga tulemuseks 247 korda (naised võistlevadki ainult rebimises). Ülo Kuusk tuli üle 60 aastaste meeste hulgas leppida oma kehakaalus teise kohaga. Tõukamises sai ta kirja 102 ja rebimises 251 punkti ning võistlusvahend kaalus 16 kg.

Üldse käis kahe päeva jooksul tõstepõrandal 102 võistlejat. Neist kõige kaugemalt tulnu oli Murmanskist ja kõige vanem 76-aastane. Eesti viieteistliikmeline esindus sai ühtekokku neli kulda. Peale Elvi Benderi said selle Aive Vahter Kilingi-Nõmmelt, Malle Tikko Vändrast ja Ruben Poljakov Tartust. Saadi ka hõbe- ja pronksmedaleid ning võistkondlikult Venemaa järel teine koht.

Et Ülo Kuusk on ka maailmameistrivõistlused korraldanud Eesti Sangpommispordi Liidu president, tuli tal nii võistluste eel kui ka ajal tegelda paralleelselt korraldusküsimuste lahendamise ja enda kui sportlase etteastele keskendumisega. See jättis kindlasti jälje tema poolt saavutatud tulemusele.

“Ent samas võin rõõmu tunda sellest, et eri maade sportlased jäid võistluste korraldusega väga rahule,” ütles Ülo Kuusk. “Kõik sujus ladusalt, mingeid seisakuid polnud ning võistlusi avamas ja autasusid üle andmas käis Maardu linnapea Georgi Bõstrov isiklikult, tuues omalt poolt kaasa ka rea eriauhindu.”

Kui nooremate osalejatega võistlustel valitakse mõnikord ka missi ja misterit, siis veteranide sangpommi MMil valiti proua ja härra. Sarmikamateks võistlejateks tituleeriti soomlanna Terhi Vierelä ja Pjotr Orlov Venemaalt Omskist.

Ülehomme peetakse aga Palamuse gümnaasiumi võimlas Eesti meistrivõistlused kahevõistluses.

RIINA MÄGI

blog comments powered by Disqus