Tänavuse Oskar Lutsu huumoripreemia saab Peep Pedmanson

Üleeile otsustas Palamuse valla avaliku elu tegelastest koosnev komisjon, et tänavuse, järjekorras 21. Oskar Lutsu huumoripreemia saab stsenarist, animafilmide autor ja karikaturist Peep Pedmanson.

Põltsamaalt pärit Peep Pedmansoni nimi on huumoripreemia kandidaatide hulgas figureerinud juba õige mitmel aastal, ent senini oli keegi konkurentidest ikka eelistatumaks osutunud. Seekord oli valida nelja kandidaadi — Teet Kallase, Valdo Jahilo, Gert Kiileri ja Peep Pedmansoni vahel. Viimase kasuks andsid hääle 14 komisjoniliiget 20st.

“Pedmansoni suur ülekaal oli tingitud ilmselt sellest, et tema teenete nimistu osutus kõige pikemaks,” ütles Palamuse rahvamaja juhataja ja MTÜ Sokuturi liige Valdi Reinas. “Tema stsenaariumide järgi on sündinud ju populaarsed teleseriaalid “Vanad ja kobedad”, “Õpetajate tuba” ning “Eestlane ja venelane”. Peale selle on ta karikaturist ja animafilmitegija.”

Kui preemiakomisjoni esindaja värskele laureaadile helistas ja küsis, kas tal oleks võimalik 5. aprillil Palamusele autasustamistseremooniale tulla, vastanud Pedmanson kui täisverd humorist, et kui talle samal päeval just veel mõnda preemiat üle anda ei taheta, on ta kindlasti kohal.

Nagu mullugi, on Oskar Lutsu Huumoripreemia stipendiumi väljaandmine Palamuse vallavalitsuse ja MTÜ Sokuturi ühisettevõtmine, mida on oodatud toetama kõik, kel selleks soovi ja võimalusi. Annetusi stipendiumi väljaandmiseks — need on tulumaksuvabad — saab teha MTÜ Sokuturi arveldusarvele nr 10220061135014 SEB Eesti Ühispangas.

“Viimasel ajal on huumoripreemia suurus igal aastal pisut kasvanud,” ütles Valdi Reinas. “Möödunud aastal saime Rohke Debelakile ehk Gaute Kivistikule anda 35 000 kroonise stipendiumi. Praegustes oludes tuleb vist hinge kinni hoida ja loota, et kukkumine väga ränk ei tuleks.”

RIINA MÄGI

blog comments powered by Disqus