Tervisliku koolitoidu retseptid antakse välja raamatuna

Raamatusse valiti retseptid, mille järgi tehtud toidud lastele maitsevad ning mis sisaldavad õigel määral kõiki vajalikke toitaineid. ?See, kuidas toitume lapsena, annab meile söömisharjumise kogu eluks. Seepärast on väga oluline, et me lapsed toituksid tervislikult,? ütleb Jõgeva maavanem Aivar Kokk raamatu eessõnas.
?Kokaraamatuid on üldiselt palju, aga meie oma teeb eriliseks asjaolu, et kõikide retseptide juures on täpselt välja toodud toidu energeetiline väärtus ning makro- ja mikrotoitainete sisaldus, mis oluliselt kergendab haridusasutuste kokkade tööd,? selgitas Jõgeva Maavalitsuse
terviseedenduse spetsialist ja raamatu koostaja Eha Anslan. ?Samuti arvestasime lastelt ja koolinoortelt saadud tagasisidega, millised toidud neile rohkem maitsevad. Tähtis on ju, et noored tervisliku ja tasakaalustatud toidu ka ära sööksid.? Väljaandes soovitatavad menüüd võimaldavad pakkuda lasteaedades isuäratavat kõhutäidet viie ja koolides nelja nädala jooksul.
Õpperaamat valmis Jõgeva Maavalitsuse eestvedamisel ning koostöös Jõgevamaa toitumisspetsialistide, koolide ja lasteaedade kokkade ja kooliõpilastega. Trükiarv on 700, sellest pool tuhat on juba ette ära jagatud. Seepärast mõeldakse ka kordustrükile. Tervisliku toidu raamatu presentatsioonile 20. novembril kell 12 Põltsamaa Ametikooli on kutsutud maakonna haridusasutuste juhid ja kokad, väga teretulnud on ka kõik ajakirjanikud. Maavanem Aivar Kokk küpsetab koos ametikooli kokaõpilastega maitsvaid pannkooke.

ANDRES LOORAND

blog comments powered by Disqus