Pritsimehed päästsid vette kukkunud mullika

Tabivere vallas Mäe-Mihkli talus kasvavad vabapidamisel herefordi tõugu lehmad. Üleeile hommikul ärgates märkasid lapsed, et sauna juures olevast basseinis paistab ühe looma pea. Üks noorloom oli libisenud ligemale paari meetri sügavusse kumera põhjaga basseini ning ei saanud sealt omal jõul enam välja. Et vanemaid polnud kodus, otsiti abi naabritelt ja päästjatelt.

“Hakkasime basseinipõhja põhuga täitma, et looma kõrgemale tõsta, ja sidusime talle köied ümber. Mullikas oli küllaltki väsinud ja apaatne  ? ei tea ju, kui kaua oli ta juba külmas vees supelnud. Kulus umbes kolmveerand tundi, kui looma kuivale maale saime. Nõu ja jõuga olid abis ka naabrid, pealtvaatajaid kogunes lõpuks üsna palju,” rääkis pühapäevasest päästeoperatsioonist meeskonnavanem Marnet Mängli. Külmunud loomale kallati õige palju saunast toodud sooja vett peale ja kaeti tekkidega. Alles siis võttis päästetu jalad alla ja teda sai lauta sooja talutada.

 Jõgevamaa pritsimeestel on tulnud veiseid varemgi päästa: lehmi on kukkunud nii sügavasse kraavi, tiiki kui ka sõnnikuhoidlasse ja välikemmergusse. Kord jäi lehm puutüvede vahele  nii kõvasti kinni, et sai lahti alles siis, kui päästjad puud tungraua abil laiali surusid. Päästetud on ka hobust, läbi tallipõranda keldrisse oli vajunud. 

ARDI KIVIMETS

blog comments powered by Disqus