Rahvusraamatukogust saab tellida e-raamatu

Lugejad saavad tasulise teenusena tellida digitaalkoopia ehk e-raamatu rahvusraamatukogu teostest, mille suhtes autoriõiguse kehtivuse tähtaeg on lõppenud. E-raamat on pdf-formaadis ja piisava trükikvaliteedi korral tekstituvastusega.

Sellist teenust saab Eesti Rahvusraamatukogu pakkuda tänu sellele, et ta on liitunud Euroopa Komisjoni rahastatava projektiga ?EOD: eBooks on Demand?, mille eesmärk on arendada uut digiteerimisteenust. Projekti partnerid on ülikooli- ja rahvusraamatukogud Austriast, Saksamaalt, Taanist, Ungarist, Portugalist, Sloveeniast ja Slovakkiast, koordinaator on Innsbrucki Ülikooli Raamatukogu Austriast.

EOD projekt pälvis kõrge tunnustuse Euroopa Komisjonilt, kes nimetas selle ?kuu projektiks?. Lähemat teavet teenuse kohta saab aadressilt www.nlib.ee/eod, kogu projekti kohta aadressilt www.books2ebooks.eu.

Peale teenuse pakkumise uuritakse ka, millised on lugejate ootused uudse teenuse suhtes. Vastavateemaline küsitlus kestab 30. novembrini. Küsitletakse teenust pakkuvates raamatukogudes ja vastajate vahel loositakse välja kümme mälupulka. Teenuse lühitutvustuse ja küsitluse leiab aadressilt http://www.institutfuermarketing.com/EOET/EOETlogn.htm.

VOOREMAA

blog comments powered by Disqus