Õuna külas valmivad kümblustünnid, puitmööbel ja trofeealused

Osaühingu Unipak üks osanikest Merlis Kärson töötas vahepeal Soomes, kus muuhulgas omandas ka ettevõtlusega seonduvaid teadmisi ja oskusi. Eestisse tagasi tulles tekkis tal mõte ise firma luua. Kaasosanikeks nõustusid tulema tema vend Marko Pärn ning Imre Asman, kellelt ka sobiv tootmispind saadi.

“Üheks suuremaks investeeringuks firma käivitamisel oli ligemale 170 000 krooni maksnud formaatsae ostmine,? ütles Merlis Kärson. ?Ettevõte sai loodud oma rahadega. Firma arendamiseks on plaanis Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse kaudu laenu taotleda.”

Unipaki põhitoodanguks on kümblustünnid ja mööbel. Kümblustünne on esimese kaheksa kuuga oleme tehtud tosina jagu ja vaid Eestimaa klientidele, kuid juba on tekkinud koostöösuhted selle kauba turustamiseks Soomes. Tulevikus on firmal plaanis jõuda ka Rootsi ja Norra turule.

Trofeealuste valmistamise mõtte algatas Marko Pärn, kes ise jahimees. Trofeealuseid tellivad enamasti topisemeistrid ja jahimehed.

Merlis Kärson, Marko Pärn ja Imre Asman on ise omal käel puidutöötlemist õppinud ja tegelevad oma ettevõttes kümblustünnide, mööbli ja trofeealuste meisterdamisega ise. Kui nõudlus toodangu järele kasvab, tuleb palgata lisatööjõudu.

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus