Villu Reiljan: “Kahtlustus on väga huvitavalt kokku traageldatud.”

“Poliitiku elu pole meelakkumine ja ega peagi olema. Arvestades seda, ei tulekski lõppevat nädalat millegi poolest eriliseks lugeda. Pingelisi aegu on ju varemgi olnud. Olen aga veendunud, et ülespuhutud suur skandaal saab ükskord otsa ning lõpeb õiglaselt,” ütles Reiljan.

“Ütleksin, et kogu see kahtlustus on väga huvitavalt kokku traageldatud. Kahtluse alla on pandud isegi see, kas maade vahetamine kui niisugune on üldse seaduslik, kuigi selles ei peaks üldse mingit kahtlust olema,? lisas Reiljan.

Mingeid hüvesid pole ta seoses maadevahetusega enda sõnul saanud. Ka jahiretkel, millest kahtlustuses juttu, ei käinud ta mitte võimaliku altkäemaksuandja, vaid iseenda raha eest. Kahtlustuse lugesid Reiljani sõnul läbi ka tema advokaadid Aivar Pilv ja Tarmo Sild, kes leidsid, et kahtlustus pole ei keeleliselt ega ka õiguslikult kuigi korrektne.

Juristist riigikogu liikme Igor Gräzini seisukohta, et ei Reiljan ega ka Tuiksoo ei peakski minema Kaitsepolitseisse selgitusi andma, kommenteeris Villu Reiljan järgmiselt:

“Loomulikult lähen ma Kaitsepolitseisse, kui mind kutsutakse ? selleks, et uurimisele igakülgselt kaasa aidata ja seda protsessi kiirendada.?

Saadikutööd kavatseb Reiljan mõistagi täie jõuga edasi teha, selle kõrvalt kavatseb ta aga valmistuda pikemaks lahinguks.

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus