Laste ja noortega hakkab tegelema koostöövõrgustik

Jõgevamaa Nõustajate Ühenduse projektijuhi Maire Püssi sõnul tähendaks koostöövõrgustiku loomine seda, et omavalitsuste sotsiaal-, noorsoo- ja lastekaitsetöötajad, noorsoopolitseinikud, perearstid ning sotsiaalpedagoogid teeksid omavahel pidevat koostööd.

“Laste ja noortega seotud valdkonnas on väga oluline informatsiooni õigeaegne edastamine, mis võimaldab kergemini keerulise situatsiooni lahendamiseks  vajalikke otsuseid vastu võtta. Usutavasti suudame üheskoos tegutsedes pakkuda paremat tuge lapsele, kes on keerulisse olukorda sattunud, kannatab näiteks perevägivalla all või peab taluma mõnd muud pinget,” märkis Maire Püss. “Eeldused võrgustiku loomiseks on juba olemas. Nii teevad omavahel tihedat koostööd sotsiaalpedagoogid ja lastekaitsetöötajad, kes kohtuvad järjepidevalt ümarlaudades, kus olen ka ise osalenud,” lausus ta.

Maire Püssi sõnul on võrgustiku väljakujunemisel kindlasti abi praegu Euroopa Liidu projektirahadega koostatavast Jõgevamaa Nõustamiskeskuse  koduleheküljest, kust vastava ala spetsialistid hakkavad saama nende igapäevatööks tarvilikku teavet ja probleemikäsitlusi.

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus