Sõpruslinnas Kokemäel kammermuusika festivalil

Kokemäel kolmandat aastat korraldatud kammermuusika festivalile olid seekord põltsamaalstest kutsutud muusikakooli direktor Anne Kaus, lasteaia Tõruke juhataja Helje Tamme ja Põltsamaa Ühisgümnaasiumi direktor Aimar Arula. “Üldmulje on festivalist väga positiivne, kõrge tase, hea korraldus ja publikut täis saalid,” võttis Anne Kaus sõpruslinnas peetud festivali lühidalt kokku.

Kõikjal täissaalid

Anne Kaus, kes on juba ainuüksi tõlgiülesannete tõttu käinud sõpruslinnas väga palju kordi ning saanud tundma õppida selle linna erinevaid eluvaldkondi, tunnistas, et seekordne käik oli tema jaoks tõeline elamus ja ühtlasi ka üllatus. “Selgus, et kahe päeva jooksul antud kuus kontserti nii kohalikus kirikus, kiriklas, seltsimajas, restaureeritud vanas koolimajas kui mujal olid kõik täissaalidele välja müüdud. Et kolme aasta jooksul on jõutud publikus selline huvi tekitada, on küll suur saavutus,” leidis ta.

Kammerkontsertidel esinejad olid kõik kas siis professionaalsed muusikud või sellele teele asunud tudengid. Põltsamaalastel oli võimalus osa saada kolmest kontserdist, sealhulgas ka festivali lõppkontserdist argentiina muusikaga. Võidi nautida väga mitmekesise kavaga muusikat erinevate koosseisude esituses. Anne Kausil oli meeldiv võimalus osa saada ka kahe noore muusiku esinemisest, kes on varem osalenud Põltsamaal suvekoolides.

Nagu selgus, on festivalide mõtte algataja Kokemäe linnapea Martti Jalkanen ning selle korraldamise eestvedajad linnavalitsuse kultuurinõunik ja kohaliku muusikakooli viiuliõpetaja. Tippkontserdid kahel päeval on festivali kulminatsiooniks, nädal enne ja ka pärast seda käiakse kammermuusikat tutvustamas koolides.

Edasistest ühisplaanidest

Peale kontsertide külastamise vaadati ka kahte kunstinäitust ning jutuks tuli seegi, et peagi oodatakse Kokemäele näitust ka Põltsamaa kunstnike töödest. Kohtumisel sõpruslinna linnapeaga ja volikogu esimehega kõneldi nii kultuuri-, haridus- kui ka sotsiaalalastest ühisplaanidest. Muu seas on sealne Rotari-klubi avaldanud valmisolekut teha Põltsamaal korda üks maja.

Kohtumisi oli ka kohalike parlamendisaadikutega ning võimalus kätt suruda mitmekordse olümpiavõitja Lasse Vireniga, saapaviske maailmameistriga jt. Suurel staadionil saadi kaasa elada ühe väga eduka kohaliku tualettpaberitootja korraldatud meeleolukale tualettpaberi viskamise võistlustele.

 Järgmisele kammermuusikafestivalile Kokemäel oodatakse aga juba ka kammeransamblit Põltsamaalt.

VAIKE KÄOSAAR

blog comments powered by Disqus