Jõgeval tuleb disainiseminar

Oma edulugude varal räägivad disainerid, kuidas teadlik disaini kasutamine tagab ettevõttele edu ning toob tulu, mõjutades positiivselt kõiki ettevõtte majandustegevuse näitajaid alates käibe ja kasumi kasvust, lõpetades turuosa ja konkurentsieelisega. “Juhid peaksid saama vastuse küsimustele mis on disain,  kuidas see teenima panna ning kuidas teha koostööd disaineriga,” ütles ürituse meediajuht Katrin Mesilane.

Tema sõnul on seminar mõeldud eelkõige ettevõtjatele ning avaliku sektori juhtidele, kes on või tahavad olla innovatiivsed. “Muidugi võivad osalema tulla ka need, kellel on peas häid uuenduslikke ideid, kuid ei tea veel, millest oma plaanide elluviimisel alustada,” rääkis Mesilane.

Tasuta teadmised

Disainiseminar ABCDisain on toimunud juba rohkem kui pooltes Eesti maakondades, novembri alguseks plaanitakse läbi käia kõik maakonnakeskused. Katrin Mesilase sõnul on huvi ürituse vastu olnud eri maakondades erinev, suurim oli osavõtjate arv Haapsalus ja Raplas. “Tagasisidelehed on aga alati näidanud, et seminar on läinud asja ette, mõni ütleb, et sai kindlust oma mõtete ja ideede teostusvajalikkusele ja -võimalikkusele, mõni jälle on rõõmus, et liigub õigel teel,” oli Mesilane rahul.

Teadmised disainist saab iga soovija ilma rahakotiraudu avamata ? tasu osalemise eest ei küsita. Üritus on finantseeritud EASi Innovatsiooniteadlikkuse Programmist.

Disainiõpe algab kell 10 hommikul ja kestab kella üheni päeval, vajalik on eelregistreerimine e-posti aadressil info@disainiaasta.ee või telefonil 6267108. Seminari avab sissejuhatava sõnavõtuga maavanem Aivar Kokk.

Õpituba ja näitus

Järgmisel kolmapäeval toimuv seminar on  vaid üks Disainiaasta raames toimuvatest üritustest Jõgevamaal. Jõgeva Kaubahallis on kuni 3. septembrini avatud disaini rändnäituse “Disain tuleb külla” väljapanek, kus esitatakse näiteid toimivast koostööst tootja ja disaineri vahel, samuti ideedest, mis alles ootavad teostumist. Stendidelt saab teavet nii disaini kui ka disaineri kohta.

Maakonna koolinoortel on võimalus disainiga tutvust teha 6. septembril kell 15 Põltsamaa Kunstikoolis. Disainialases õpitoas “Noorte õu” saavad noored teadmisi disaini alustest ning proovida disainida linna, millises nemad elada tahaksid. Nii valmivad noorte endi vajadustest lähtuvad, ideaalseid linnakeskkondi kujutavad maketid. Valminud töödest avatakse kohapeal ka näitus.

Disainiaasta on disaini tutvustavate ürituste sari, mida koostöös Eesti Tarbekunsti ja Disaini Muuseumi ning Eesti Disainerite Liiduga korraldab Eesti Kunstiakadeemia Disaini Innovatsioonikeskus.

LIIS ROHTMETS

blog comments powered by Disqus