Kampaania puhta looduse kaitseks

?Kampaania on mõeldud eelkõige metsas üritusi korraldavatele asutustele ja organisatsioonidele,? ütles keskkonnaministeeriumi metsaosakonna peaspetsialist Silvi Puussepp. Tema sõnul on tähtis, et matku korraldavad firmad mõistaksid prügimajandust puudutava teema olulisust ning annaksid positiivset suhtumist edasi ka loodusekskursioonidel osalejatele.

Puussepa sõnul on plaanis läbi viia kolm koolitust. Kuulatakse loengut sellest, mis jäätmetega toimub, käiakse prügimäel ning vaadatakse õpetliku DVDd, kus on näha, mis toimub meie metsades. Teoreetilisele osale lisandub ka praktiline: peetakse näitlikud prügikoristustalgud.

Kampaania pole siiski mõeldud vaid loodusreise korraldavatele organisatsioonidele. Raadio- ja internetireklaamid teavitavad looduse olmeprahiga reostamisega seotud probleemi tõsidusest ka laiemat avalikkust. Kõikidel autoga sõitjatel on võimalik reklaamidest saadud teadmisi ka igapäevaelus rakendada ? kampaania ajal on igal soovijal võimalus endale Olerexi tanklast tasuta prügikott soetada.

LIIS ROHTMETS

blog comments powered by Disqus