Sotsiaalprojektide konkursi ?Rohkem päikest? raames jagatakse miljon krooni

14 tegevusaasta jooksul on Eesti-Hollandi Heategevusfond toetanud erinevaid sotsiaalprojekte kokku 65 miljoni krooniga. Selle raames on abi saanud mitmed Eesti hoolde- ja vanadekodud, noorte- ja lastekeskused, puuetega inimesed, lapsed, töötud ja paljud teised ühiskonnas enim abi ja tähelepanu vajavad inimesed. Eesti-Hollandi Heategevusfondi nõukogu esimehe Erki Korpi sõnul on konkursi ?Rohkem päikest? eesmärk julgustada erinevates Eestimaa piirkondades elavaid inimesi aktiivsemalt oma kogukonna heakorra eest seisma. ?Loodame, et konkurss ?Rohkem päikest? pöörab inimeste tähelepanu sellele, et iga idee ning valmisolek ühiskonna valukohti leevendada ning nõrgemaid aidata väärib pingutust ja tugeva teotahte korral saab see ka alati teoks,? märkis Korp.

Augusti algusest septembri keskpaigani kestva konkursi raames toetatakse projekte, mis on jätkusuutlikud, kogukondlikku sidusust tekitavad, heategevusliku eesmärgiga ning suunatud kohaliku elu edendamisele. Projektide rakendumist ja toimimist jälgivad Päikeselille fondi projektikoordinaatorid. ?Usun, et Eesti-Hollandi Heategevusfondi toetatud projektide edukuse on senimaani taganud rahakasutuse jälgimine ja toetust saanud projektide külastamine, mistõttu toimib sama põhimõte ka konkursi projektide puhul,? sõnas Korp.

Eesti-Hollandi Heategevusfond on Hollandi Kesk- ja Ida-Euroopa Fondide Ühenduse (HFÜ) järelkäija. HFÜ alustas Eestis tööd juba 1992. aastal, mille jooksul on tänaseks päevaks toetatud üle 600 projekti kokku ligi 65 miljoni krooniga. Eesti projektide juhtimise ja järelevalve eest vastutab R. C. Maagdenhuisi fond, mis asutati Amsterdamis 1570. Aastal. Seega on tegemist üle 430 aasta vanuse ja seega ühe vanima fondiga maailmas.

Eesti-Hollandi Heategevusfond

blog comments powered by Disqus