PRIA ootab vihjetelefonile infot pettuste kohta

Vihjetelefonile (number 737 1300) vastab automaatvastaja, kuhu helistajad saavad oma teate jätta. PRIA paneb vihjajatele südamele, et kindlasti jäetaks automaatvastajale enda kontaktandmed.

Laekunud infot kontrollitakse ja pettuste avastamise korral rakendab PRIA seadusest tulenevaid sanktsioone. Eelmisel aastal laekus vihjetelefonile üle poolesaja vihje, mida kontrolliti ning paljudel ebaausatel taotlejatel jäi seetõttu ka toetus saamata.

Vihjetelefon käivitati PRIAs juba kaks aastat tagasi. PRIA peadirektori Mati Kermase sõnul on ausad põllumehed taolisest vihjetelefonist ka ise väga huvitatud, et teatada PRIA-le harimata põldudest, mille korrashoiuks on toetust küsitud.
?Endiselt leidub taotlejaid, kes küll hea meelega küsivad PRIAst toetust põldude harimiseks, kuid jätavad nõutud tööd tegemata,? ütles Kermas ning lisas, et sellega jäävad kehvemasse olukorda ausad põllumehed, kes teevad ausalt kulutusi maa korrashoidmiseks.

PRIA-le esitati tänavu ligi 19 000 pindalatoetuste taotlust, kohapeal kontrollitakse igas maakonnas vähemalt 5% taotlejatest, lisaks kontrollitakse vihjeid.

Taavi Linnamäe
PRIA pressinõunik

blog comments powered by Disqus