Mustvee Vene Gümnaasiumist sai tuule tiibadesse kuldsete tütarlaste kvartett

“Kuldmedalitega on meie kooli varemgi lõpetatud, kuid võimalus neljale noorele kuldmedal korraga anda oli meie kooli ajaloos esmakordne,” ütles Mustvee Vene Gümnaasiumi direktor Jaan Rahuküla.

Koolilõpetaja Anna Kurdajeva ütles: “Kui meeldib õppida, siis pole kuldmedali väljateenimine eriline raskus, sest tunned teadmiste ja oskuste omandamisest rõõmu. Lemmikaineteks olid mul keemia ja bioloogia. Põhjalikud teadmised nendes ainetes on olulised ka seetõttu, et unistan arstiks õppimisest Tartu Ülikoolis.”

“Mul edenesid kõige paremini matemaatika ja muusikaõpetus. Ka eesti keele ja kirjanduse õppimine oli huvitav ja kulges üsna hästi. Praegu loen ka eestikeelseid ajalehti,” rääkis Anna klassiõde Marina Grudkina. Jelena Posudnikova, kes kavatseb astuda Tartu Ülikooli majandusteaduskonda, nimetas oma lemmikaineteks eesti, vene ja inglise keelt.

Natalja Jodkina avaldas arvamust, et Mustvee Vene Gümnaasiumi õpetajad on loonud õppimiseks soodsa ja sõbraliku keskkonna. “Minu ja mu klassikaaslaste vaba aeg möödus aga suuresti sportides.”

Selle klassi, kus õppisid kuldmedali saanud tütarlapsed, juhatajaks oli vene keele õpetaja Anastassia Linnamäe. “Tunnen neid tüdrukuid juba alates viiendast klassist, kui nende klassijuhatajaks sain. Kõik neli võtsid õppimist väga tõsiselt. Õppida tuli järjepidevalt ja põhjalikult. Viied olid nende tunnistustel igal õppeaastal”.

Mustvee Vene Gümnaasiumi lõpetajaid käis õnnitlemas Mustvee linnapea Gennadi Kulkov. “Linnavalitsus teeb kuldmedaliomanikele kingitused linnapäevade ajal. Loodan, et mõnigi väga headest õpilastest tuleb pärast kõrgkooli lõpetamist Mustveesse tagasi, sest nad armastavad oma linna ja siin on tugev nõudlus haritud spetsialistide järele. Näiteks on puudu pedagoogidest ja ka teiste alade spetsialistidest. On väga hea, kui linna hakkavad arendama inimesed, kes seda hästi tunnevad,” ütles linnapea.

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus