Politseikroonika

Vargused

4. mail kella 11.20 ajal peeti Jõgeval Aia tänaval asuvas kaupluses kinni pisivaras. Naine (1975) üritas varastada kaks pakki sigarette Marlboro kogumaksumusega 54 krooni. Et tegu oli korduva vargusega, alustas politsei kriminaalmenetlust.

5. mai öösel teatati politseile, et Põltsamaa vallas Adavere alevikus on ära lõhutud ühe kaupluse aknaklaas ja poes on sees käidud. Esialgsetel andmetel on varastatud alkoholi ja tubakatooteid. Juhtunu asjaolud ja tekitatud kahju suurus on selgitamisel.

5. mail kell 18 teatati politseile, et Jõgeval Rohu tänaval asuvast trepikojast on varastatud invaliidikäru.

Ööl vastu 6. maid varastati Jõgeva vallas Palupere külas  talu kuurist sinist värvi 21-käiguline jalgratas Scott, vargusega tekitatud kahju on 2000 krooni.

Ööl vastu 6. maid murti Põltsamaa vallas Lustivere külas  talu hoovile pargitud sõiduautol Opel Astra Caravan ära esimesed kojamehed, puruks visati esimene tuuleklaas ja kriimustatud oli kapott. Tekitatud kahju suurus on 4000 krooni.

Ööl vastu 7. maid varastati Pajusi vallas Tapiku külas talu hoovile pargitud sõiduautolt Nissan Almera kõik neli valuvelge koos kummidega. Kahju suurus on 8000 krooni.

Kehaline väärkohtlemine

6. mail kella 00.40 ajal sai politsei teate kaklusest Saare vallas Voore külas, kus ühise joomingu käigus tekkinud tüli tagajärjel sai viga noormees (1985), kes toimetati ravile TÜ Kliinikumi traumatoloogia osakonda. Sündmuse täpsemate asjaolude selgitamiseks alustas politsei kriminaalmenetlust.

Joobes juht

4. mail kella 13.45 ajal sai politsei teate, et Pajusi vallas Arisvere külas kihutab ringi sõiduauto Ford Sierra, millel puudub registreerimisnumber ning mille juht on arvatavasti purjus. Politseipatrull pidas sõiduki kinni Vao – Kalana – Sulustvere tee 28. kilomeetril ja tegi kindlaks, et roolis olnud Taavi (1987) oli alkoholijoobes ning tal puudus  juhiluba. Autos olid veel kaks alaealist noormeest (1989 ja 1991) ning kaks tütarlast (1990 ja 1992), kes kõik olid alkoholijoobes. Juht kõrvaldati roolist ning sõiduk sundteisaldati.

Nädala ülevaade 1. ? 7. maini

Kokku laekus politseile 201 teadet ja avaldust.
Väljakutseid oli 73, jaoskonda toimetati kokku 33 inimest, neist kainenema 30 inimest, kelledest 1 oli alaealine;
Avaliku korra rikkumisi registreeriti 24, Liikluseeskirja rikkujaid avastati kokku 67.
Joobes juhte peeti kinni 6 ja juhtimisõiguseta 1.

Klaire Ründva,
Lõuna Politseiprefektuuri
Jõgeva politseijaoskonna pressiesindaja

blog comments powered by Disqus