Möll rokikantsis Luual

Peaesinejad olid Eesti üks tuntum industriaalmetalgrupp Zorg ning legendaarne punkbänd J.M.K.E. eesotsas roosaks värvitud peaga Villu Tammega. Metalliliini esindasid veel Nightmare Põltsamaalt ning kunagine skandaalne punkbänd, nüüdseks tattoometalit viljelev Nyrok City Tartust. Sealt oli ka punkbänd Lahesõda. Jõgeva maakonna bändidest olid kohal veel Troglodytz ja Myrakarud Põltsamaalt, The Weird Band Palamuselt ning Saast Jõgevalt. Kõige kaugemalt, Hiiumaalt, oli Giuseppe Perverdi Big Band, kes jõudis kohale hilinemisega, saadetuna ustavatest fännidest.

Ürituse ühe korraldaja, Põltsamaa Ühisgümnaasiumi üheteistkümnenda klassi õpilase Madis Welströmi sõnul lähtuti bändide valikul nii enda kui rahva eelistusest. Eesmärk oli, et pungi ja muu muusika suhe oleks umbes 50:50. Ta tunnistas, et kokkuvõttes oli kümme bändi neljakümne viie minutiliste esinemisaegadega pisut liiga palju, sest rahvas väsis lõpuks ära. Põhjus, miks viimased esinejad enda ees peaaegu tühja saali nägid, võis osaliselt olla ka ajakava ligi tunnises nihkes, sest ürituse algus venis.

Publikuarvuks nimetas Welström kolmsada ning lisas, et järgmisel aastal on plaanis ületada viiesaja piir. Selline suur arv nii väikeses kohas nagu Luua saavutati eribusside käimapanemisega Tartust, Põltsamaalt ja Jõgevalt. Nii ei olnud bussile registreerunuil muret ei kontserdile ega tagasi koju saamisega. Samas oli soovijatel võimalus Luua klubihoones ööbida.

Tallinnast mootorrattaga tulnud N jäi üritusega väga rahule. Ta hindas eriti seda, et tsiklid sai ööseks turvalisse kohta panna. ?Häiris, et süüa ei saanud osta,? leidis ta siiski ka negatiivseid aspekte. Nimelt pandi üks kahest kohalikust poest ootamatult väga vara kinni ning teine osteti esimeste tundidega tühjaks.

?Üritusega jäin tagasiside tõttu rahule. See, et lõpupoole üritus venis, häiris korralikult. Selle panen oma võhikluse arvele, aga üldpilt oli enam-vähem normaalne,? kommenteeris Madis Welström. Ta lisas, et järgmiseks aastaks tekkis palju mõtteid ning kogemustest kindlasti õpitakse. Ta lubas suuremat meeskonda ja paremat korraldust nii ürituse enda kui busside ja reklaami näol. ?Igatahes suured tänud Palamuse vallavalitsusele ning eriti Luua Metsanduskoolile ruumide kasutamise võimaluse eest,? ei unustanud Welström toetajaid.

Luua Rockfest oli mõtteline järg varasematel aastatel toimunud pungiüritusele ?Erosioon?. Traditsiooni kavatsetakse jätkata, sest nagu ütles Madis Welström lõpetuseks: ?Luua on ilus koht ja iga kord ei pea just pealinna ronima, et head kontserti nautida. Rahvas, tulge loodusse!?

Sandra Maasalu

blog comments powered by Disqus