Juhtkiri: Igaühele oma jõuluime

Kohe-kohe on kätte jõudmas jõulupühad ? vaikuse ja enesesse vaatamise aeg. Eks need aasta kaunimad pühad tulevad igaühele isemoodi ja nii see peabki olema.

Jõulud seostuvad  eheteis kähara jõulukuuse, iseküpsetatud piparkookide, verivorstisärina ja küünlatulega…  Lapsed aga ootavad jõuluvana suure kingikotiga. Mõnel pool on päkapikud külas käinud juba advendiaja algusest saadik ning sussi sisse maiustusi poetanud.
Kristlastele on jõululaupäev  suur pidupäev: õnnistegija Jeesuse Kristuse sünnipäev. Piibli järgi sündis õnnistegija  selleks, et aidata inimestel lunastada nende patud. Jumal nägi oma suures helduses, et inimene on võimetu iseennast aitama ja saatis  talle abimehe.

Jõulude ajal käivad kirikus ka paljud need, kes seda tavaliselt ei tee. Nende aasta suurimate pühade ajal tahame olla tavalisest paremad ning teha midagi head ka teiste jaoks. Olgu selleks siis annetus, metsa loomadele toidu viimine, tuttava vanamemme külastamine või midagi muud. Jõulud on perekesksed pühad ilma suure kära ja mölluta. Ollakse kodus, käiakse surnuaial lähedaste haudadel.
 
Loodetavasti ootavad need, kes paugutajaid, rakette ja muud sarnast ostnud ning paugutamisega juba ka natuke pahaste päkapikkude vaatevälja sattunud, ilutulestike korraldamisega uusaastaööni. On paratamatu, et jõuludki on ajapikku kom-mertslikumaks muutunud: just nüüd hoiavad kauplused oma uksi kauem lahti ning teevad suuri allahindlusi, et kingitused ikka neilt ostetaks. Ka kõikvõimalikud kampaaniad, mis suunavad tarbima, kuuluvad tänaste jõulude juurde. Lapsed ootavad ju jõuluvana, kes samuti nende pühade juurde kuulub. Ning suured inimesedki on harjunud üksteisele kingitusi tegema. Et vaikselt pühi nautida,  on ettenägelikumad  juba aegsasti kingitused  valmis muretsenud või hoopis kingivabade jõulude kasuks otsustanud.

Vooremaa tegijad soovivad kõigile ilusaid ja rahulikke jõule ning loodavad, et pühad  tulevad ikka valged ja koheva lumega. Soovime kõigile oma jõuluime leidmist ning sedagi, et keegi poleks üksi ega kurb.

blog comments powered by Disqus