Saare küla hakatakse edaspidi kütma halupuudega

Halupuidu kasutuselevõtmise idee tekkis Saare vallavalitsusel möödunud aastal. ?Tänavu aprillis esitati projekt Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusele, kes tegeles põhjalikult ideekavandi menetlemisega. Eelmisel nädalal saadud vastuses teatati võimalusest uuendada Saare küla katlamaja sisseseadet ja 600 meetrit soojatrasse. Katlamajas tuleb uute vastu välja vahetada Kiviõli-tüüpi katlad,? rääkis Saare Vallavara juhataja Aare Uleksin.

Saare küla elanikud on küttesüsteemide rekonstrueerimist ammu oodanud. Tänavu talvel peab sõnul siiski põlevkiviga edasi kütma, sest külmal ajal on trasse remontida ja uusi paigaldada keeruline, kui just mitte võimatu. Vaevarikkaks osutub ka katelde paigaldamine. ?Talve kasutame aga tööde teostaja leidmiseks vajaliku riigihanke läbiviimiseks, dokumentide koostamiseks ja seadmete hankimiseks. Kui need ettevõtmised laabuvad, saab kütteperioodi lõpupoole kindlasti ehitamisega alustada. Küttesüsteemide ümberehitustööd peavad olema valmis 2006. aasta 30. juulil, mis on rahandusministeeriumi poolt määratud tähtaeg,? rääkis Saare Vallavara juhataja. Ta märkis, et kui uued trassid on valmis ning kütmine ökonoomsem, tekivad edaspidi rahalised võimalused ka soojasõlmede ehitamiseks elamutesse. Siis oleks võimalik iga päev ka sooja vett tarbida

Saare küla küttesüsteemide uuendamise projekti maksumus on ligi 2 miljonit krooni. 90 protsendi ulatuses rahastatakse ettevõtmist Phare projekti rahadega, ülejäänu laekub omavalitsuse eelarvest.

Aare Uleksini sõnul on kohalikul omavalitsusel probleeme küttepuude hankimisega. ?Projekti käivitamise ajal olime optimistlikud., sest Saare vallas tegutsesid firmad, kes halupuitu tootsid. Praeguseks on selliseid ettevõtteid aga vähemaks jäänud.?

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus