JUHTKIRI: Päästeamet päästetud

Päästeameti regionaliseerimine läheb seekord siis nii, et Vägeval ei pea ikka Tartust tuletõrjeautot ootama, kui seal mingil põhjusel pritsimeeste abi vaja peaks minema. Hea seegi.

Veel on positiivne, et kõik meie maakonnas seni Jõgeval, Põltsamaal, Mustvees ja Palamusel tegutsenud päästekomandot jäävad alles. Tabivere tugikomando aga hoopis ühineb Lähte komandoga ning nende keskus hakkab olema Tabiveres.

Päästjate jaoks on kõige olulisem inimene. Inimese jaoks ei saa ega tohi teenus halveneda.

Ümberkorraldused puudutavad eelkõige administratiivset poolt ja päästekomandode operatiivvalmiduses ei muutu midagi ehk siis Päästeameti süsteemis töötavat ligi 2600 inimesest kolmveerandit ei puuduta muutused mitte kuidagi.

Regionaalsele tasemele koondatakse raamatupidamine ning personaliarvestus. Kaob ka päästeteenistuse direktori ametikoht, kuid päästjate tööd jääb kohapeal juhtima pealik.

Alles jääb ka päästeteenistuse nimi ja sümboolika. Arvestades Eesti kurba statistikat tuleõnnetuste osas, on oluline ennetustöö, millele nüüd tahetakse hakata rohkem tähelepanu pöörama. Toimima peaks hakkama regulaarne tuleohutuskontroll.

blog comments powered by Disqus