Tänavu kuulutatakse üle-eestiline koolirahu välja Narvas

Üle-eestiline koolirahu kuulutatakse välja 2. septembril Narva linnuses ning sellega tahetakse juhtida õpilaste, õpetajate ja ka kogu avalikkuse tähelepanu koolides valitsevale õhkkonnale ja seal toimivatele suhetele. Selle aasta koolirahu motoks on rõõmuga koos.

Koolirahu väljakuulutamise pidulik tseremoonia algab keskpäeval Narva linnuses, kuhu jõutakse lõbusa rongkäiguna läbi linna. Tseremoonial sõlmivad haridus- ja teadusminister ning Eesti Õpilasomavalitsuse Liidu esindaja koolirahulepingu, et algaval kooliaastal valitseks Eesti koolides töine ja sõbralik meeleolu ning õpilaste ja õpetajate koostöö tugineks teineteisemõistmisele ja usaldusele.Koolirahu sõlmimisel saavad osaleda nii õpilane, õpetaja, lapsevanem kui ka kooli juhtkond.

Lisaks pidulikule tseremooniale saab osaleda rongkäigul, kuulata kontserte, hüpata batuudil, sõita karuselliga, jälgida klounide esinemist, külastada Narva muuseumi ja kunstigaleriid ning osaleda linnaekskursioonidel. Samuti esinevad kooliteatrid ja toimub õpilasfirmade laat. Kõik üritused ja meelelahutused on tasuta.

Koolirahu kuulutatakse tänavu välja seitsmendat korda, eelmistel aastatel on tseremoonia toimunud Tallinnas, Tartus, Põltsamaal, Viljandis ja Valgas. Lähemat infot saab koduleheküljelt www.koolirahu.ee.

EVA KLAAS

blog comments powered by Disqus