Põltsamaa jõe 31. mängud peeti Mulgimaal

Põhialaks oli ka seekord kergejõustik, kus võisteldi koguni seitsmes vanusegrupis. Tublimad olid lastest Mariin Sarap Põltsamaa vallast, neidudest aga Grete Vaher Põltsamaa linnast, kes võitis kõik esikohad kavas olnud aladel (60 ja 500 m jooks, viisikhüpe, topispalli vise). Poistest ja noormeestest olid agaramad Timmo Glase Imavere vallast ja Anti Kivimets Põltsamaa linnast, saades kolm alavõitu

Kolme alavõiduga oli naistest konkurentsitult parim Reet Kullerkupp Imaverest, meestest Rein Ant Kõo vallast ja Gaspar Epro Põltsamaa linnast. Naisveteranide I grupis (35-54 a) olid tublimad Helle Võsu Puurmanist ning Anneli Taresaar Kolga-Jaani vallast. 55-aastasi ja vanemaid naisi seekord võistlemas ei olnud. Meesveteranidest said paremaid kohti I grupis Artur Saar Kolga-Jaani vallast ja Uno Valdmets, II grupis võitis allakirjutanu kõik kergejõustikualad ? nagu ka 18 aastat tagasi.

Võrkpallis võidutses Põltsamaa valla (Adavere) naiskond (Ruth Saska, Inga Reinmaa, Eda Ala, Vilma Trummal, Tea Visse, Angelika Kuzmina) ning Põltsamaa linna noormeeste (Henri Oro, Kristo Kõkkur, Anti Kivimets, Taavi Toom, Taavi Emajõe, Kuido Nõmmeots, Fredi-Edwin Esse) meeskond. Rannavõrkpallis mängisid südikamalt Triinu Taresaar (Kolga-Jaani) – Ragne Kivimets (Põltsamaa linn) ning Mikk Pedosk-Martin Petrov (Põltsamaa vald). Jalgpallis mängisid innukamalt ja tehnilisemalt Võhma linna noored mängumehed. Tänavakorvpallis oli jäme ots kindlat kolgajaanilaste poolel. Esikohti võideti poiste, naiste ja meeste klassis koguni kaksikvõiduga. Rahvastepallis olid tublimad Põltsamaa linna tüdrukud Ragne Kivimets, Triinu Olm, Triinu Pargi, Getter Vaher, Margareta Joosep, Helerin Lodi, Kelly Turk.

Juhte osales võistlustel seitse, neist olid kolm kangemat Kolga-Jaani vallavanem Kalevi Kaur, Jõgevamaa spordijuht Uno Valdmets ja Imavere valla spordiedendaja Andres Noormägi. Rammumehed hoidsid 25 kg raskust tünni sirgetel kätel, vedasid autot ja viskasid puupakku. Võidu sai Heimo Soots Imaverest (oli võidukas ka naisekandmises) Põltsamaa tuletõrjuja-päästja Andrus Kohvi ees. Kanuusõidus olid naistest kiireimad Aivi ja Sirli Kaurov, meestest Ivar ja Mart Laansalu Kolga-Jaanist. Petankis oli võrdlemisi suur üllatus Põltsamaa mängijate allajäämine kolgajaanlastele. Kaheteistkümnest võistkonnast mängisid endid esikohale sealne maakorraldaja Maire Salo, kohalik koolidirektor Jüri Teras ja talunik Heiki Esna. Kurnis said ülekaaluka võidu ka Sakala suvemängud võitnud Vladimir Valejev-Villu Ojassalu.

Kõige enam võistlejaid tõi mängudele välja Kolga-Jaani vald, arvukalt oli kaasalööjaid ka Põltsamaa ja Kõo vallast ning Põltsamaa linnast. Napp oli Puurmani ja Imavere osalemine. Hoopis eemale jäi seekord Pajusi vald, kus toimus jõemängude avapäeval kohalikus pargis spordipäev. Miks?

VILLU OJASSALU

blog comments powered by Disqus