Politseikroonika

Vargused

3.- 6. juulini on Kasepää vallas Murru külas sisse murtud kuuri ja varastatud muruniiduk MTD maksumusega 3700 krooni.

6. juulil kell 23 teatati, et Jõgeval Jaama tänava kuurist ja sama kuuri kõrvalt on varastatud kaks jalgratast ja muruniiduk. Omanik hindab kahju 8200 kroonile.

9. juulil kella 11.35 ajal teatati politseile, et mõne minuti jooksul varastati Jõgeva vallas Painkülas Pedja jõe tammi ääres olevast lukustamata soojakust mobiiltelefon Nokia 3510 koos laadijaga.

10. juulil kell 16.30 avastati sissemurdmine Tabiveres Saadjärve sadamas olevasse paadikuuri. Kuurist oli kaduma läinud kaks aeru maksumusega 500 krooni. Omanik märkas veidi hiljem lähedusest kahte alaealist noormeest (1988 ja 1993) koos varastatud aerudega ja sai need tagasi, politsei alustas kriminaalmenetlust.

10. juulil kella 12- 17 vahel on Jõgeva linnas Pargi tänava maja trepikojast varastatud jalgratas Classic. Omanik hindab kahju suuruseks 2000 krooni.

Ajavahemikul 11.-13. juulini on Jõgeva vallas Paduvere külas lukustamata talumajast kaduma läinud käekott dokumentide ja ligikaudu viie tuhande krooniga. Politsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust.

Kehaline väärkohtlemine

7. juulil kell 2 pöördus politsei poole mees (1985), kes teatas, et Mustvee kultuurikeskuses toimunud peol tungisid talle kallale kaks noormeest. Kannatanu sai kakluses marrastusi, samuti lõhuti ära tema hõbekett ja pluus. Politsei pidas sündmuskohal peksmises kahtlustatavatena kinni alkoholijoobes Stanislavi (1985) ja Nikolai (1985). Stanislav on kuriteos kahtlustatavana vahistatud.

10. juulil kell 9.40 teatati politseile kaklusest Tabivere vallas Koogi külas. Vadim (1981) tungis kallale 1982. a sündinud mehele ja nõudis temalt raha. Kannatanu sai kakluses kergelt viga, midagi talt ära ei võetud.

Avaliku korra rikkumised

13. juulil kell 1.45 teatati politseile, et Jõgeva vallas Siimusti alevikus loobivad poisikesed kive ühe firma valvurihoone akende pihta. Politseipatrull pidas sündmuskohal kinni viis alaealist noormeest (1988-1994), juhtunu selgitamiseks alustati väärteomenetlust.

12. juulil kella 10.40 paiku viskasid Tabiveres Alevi tänaval kaks poissi puruks maja akna.

Liiklusõnnetused

8. juulil kella 18.35 ajal teatas Põltsamaa kiirabi politseile, et Põltsamaa?Jõgeva maanteel Lillevere ristmikul libises lahtisel killustikul motorollerit juhtinud mees ning kukkus. Motorollerit juhtinud Margusel (1980) polnud kiiver kinnitatud ning see tuli peast ära. Vigastada saanud mees toimetati haiglasse.

9. juulil kella 4.30 ajal teatati politseile, et Tartu ? Jõgeva maanteel Pikkjärve külas on üks auto sõitnud teelt välja kuusehekki. Patrull pidas sündmuskohal kinni sõidukit juhtinud juhtimisõiguseta Paavo (1981), kes oli alkoholijoobes. Mees toimetati kainenema, sõiduk viidi tasulisse parklasse.

9. juulil kell 9.55 teatati politseile, et Pajusi vallas Vao – Päinurme – Sulustvere tee 20. kilomeetril Rutikvere sillal sõitis sõiduauto AZLK 2140 vastu sillapiiret. Autot juhtis juhtimisõiguseta ja alkoholijoobes Olev (1945). Inimesed avariis kannatada ei saanud.

9. juulil kella 00.15 ajal helistas politseisse inimene, kes teatas, et Torma vallas Võtikvere külas sõitis sõiduauto maha ühe talu postkasti, seejärel lauavirna ja vastu elektriposti ning lahkus sündmuskohalt. Politseipatrull leidis kirjeldatud sõiduki samast külast. Tehti kindlaks, et autot oli juhtinud alkoholijoobes Urmas ( 1971).

10. juulil kella 10.50 ajal juhtus avarii Kasepää vallas Jõhvi?Tartu maantee 79. kilomeetril. Registreerimata traktor MTZ, mida juhtis alaealine juhtimisõiguseta noormees (1989), sooritas vasakpööret, samal ajal hakkas tagant lähenenud sõiduauto Ford Focus sooritama möödasõitu. Autojuht tegi traktorit märgates järsu manöövri paremale, kuid riivas vasaku küljega traktorit. Inimesed avariis viga ei saanud. 12. juulil kella 4.20 ajal teatati politseile, et Adaveres Metsa tänaval sõitis tõenäoliselt punast värvi sõiduauto külge pargitud Honda Civicule ning lahkus seejärel sündmuskohalt. Hondal sai mõlkida vasakpoolne esiporitiib. Kõigil, kes juhtusid avariid pealt nägema, palutakse ühendust võtta liikluspolitseiga telefonil 776 8432 või 776 8433.

KADRI PALTA,
Lõuna Politseiprefektuuri avalike suhete büroo

blog comments powered by Disqus