AVRO turniiri võitis Aarne Hermlin

Malemees Aarne Hermlin on enda sõnul osalenud kõigil kaheksal AVRO maleturniiril, kuhu kutsutakse mängima Jõgevalt pärit ja selle paigaga seotud tuntud maletajaid.
?Esimesed turniirid võitsin, järgmistel võistlustel mängisid teised minust paremini. Tänavusel turniiril alistasin neli vastast ja kolmega mängisin viiki. Nii sain seitsmest võimalikust punktist viis. Kõige otsustavam oli mul mäng Taivo Jänesega. Selle partii parim ELO koefitsient tõigi mulle esikoha,? lausus Aarne Hermlin.
Teise koha sai tänavusel AVRO turniiril Taivo Jänes, kolmanda Hugo Päären, neljanda Üllar Hermlin, viienda Margus Sööt, kuuenda Arne Kalep, seitsmenda Valdur Tiit ja kaheksanda Malle Oja.
?Olen osalenud kolmel AVRO turniiril. See malevõistlus on igati hästi korraldatud ja alati on meeldiv kohtuda, võimeid proovida ja mõtteid vahetada heade tuttavate maletajatega. Ma usun, et tulevikus pälvib au osaleda sellel turniiril veel mõni teinegi õrnemast soost maletaja. Male on kasulikuks ja huvitavaks ajaviiteks ka daamidele,” lausus tartlanna Malle Oja, kes töötab Jõgeval omanimelises firmas röntgeniarstina.
Koos võistluste peakorraldaja, Eesti Spordilehe peatoimetaja Tiit Läänega autasustas AVRO turniiri võitjaid Jõgeva linnapea kohuseid täitev abilinnapea Aare Olgo.
“Maleelu kohalikuks edendajaks on ettevõtja Ants Prii. Malehuvilisi noori käib Jõgeval treenimas Aarne Hermlin. Võimalik, et mõnestki praegusest malemängu õppivast koolinoorest saab edaspidi kaasamängija AVRO turniiril. Mõistagi on Jõgeval ka mitmeid täiskasvanuid malehuvilisi. Tuleks leida ruumid, kus nad saaksid regulaarselt malet mängimas käia,” Aare Olgo.
“AVRO turniir on saanud muutuda traditsiooniks ka seetõttu, et leidub asutusi ja ettevõtteid, kes soosivad malet,” märkis spordiajakirjanik Tiit Lääne.
JAAN LUKAS

 

blog comments powered by Disqus